File de cod in aluat

de corina241 in Peste, 23 Sep 2012 | 3284 vizualizari

 

Este o reteta festiva inspirata tot de la un bucataras;)

 

INGREDIENTE

Pentru aluat

  • 1 cana de lapte
  • 10grame drojdie proaspata
  • 1 ou
  • sare
  • 400 g faina

Umplutura:

  • 4 felii subtiri de cod
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • condimente pentru peste
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de cod in aluat:

Am pregatit aluatul:faina am pus-o intr-un lighenus de plastic,unde am facut un cuib si am presarat sarea apoi am pus oul amestecat.Laptele caldut impreuna cu drojdia le-am turnat in faina si am framantat.Am lasat sa se odihneasca 30 minute,apoi am intins jumatate din compozitie sub forma de peste(asa cum m-am priceput) si am copt-o in tava aragazului.

Fileurile de cod au stat la marinat cateva ore in uleiul de masline si condimente,apoi le-am asezat unul langa celalalt pe toata suprafata "pestisorului".Peste am pus cealalta jumatate din compozitie de aluat,tot sub forma de peste.

Am facut solzisorii cu ajutorul unui capac de la sticla de 2 l pe care l-am taiat in 4 parti egale si le-am asezat sub forma de solzi.coada am facut-o din fasii subtiri de aluat,iar ochiul din ardei rosu.

Am servit cu salata si ceapa verde!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - File de cod in aluat 179024
retete culinare - File de cod in aluat 179025
retete culinare - File de cod in aluat 179027
retete culinare - File de cod in aluat 179029
retete culinare - File de cod in aluat 179032
retete culinare - File de cod in aluat 179035

COMENTARII (37)

susu 1

27.09.2012, 15:37

ce frumos e manaca-l-as eu pe el

corina241 1

27.09.2012, 16:45

si el s-ar lasa mancat de tine

soryna1981 1

09.10.2012, 23:06

este o adevarata arta,nici nu vreau sa ma gandesc cat de gustos este....si culmea....este destul de"blond"....)) sti la ce ma refer.....oricum numai bun de servit.....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L