FILE DE CRAP CU SOS DE HREAN

de Roda in Crap / Caras, 2 Iul 2009 | 5957 vizualizari

 

Sosul de hrean da o aroma deosebita pestelui.

 

INGREDIENTE

  • 1 crap de 2,5kg.,curatat si spalat,
  • 4 linguri suc de lamaie,
  • 2 cepe,
  • 40g.unt 
  • 1 cubulet de supa  Maggi,
  • 250g.frisca de gatit,
  • 3 linguri hrean ras,
  • 1 rosie,
  • 2 linguri amidon alimentar,
  • 1/2 manunchi de marar;
  • Pentru salata:
  • 1 capatana de salata verde,
  • cateva frunze de salata creata,
  • 100g. ciuperci de balegar,
  • 4 linguri ulei,
  • 3 linguri suc de lamaie,
  • zahar,
  • sare,
  • piper alb,
  • pentru ornat:felii de lamaie,fire de marar, boabe de piper rosu;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA FILE DE CRAP CU SOS DE HREAN:

1.Pestele se taie in bucati de 5 cm. latime.Intr-o cratita se pune apa, se adauga sucul de lamaie,o ceapa taiata in doua si se lasa sa dea clocot.Pestele se adauga in cratita si se lasa sa fiarba 3 minute.Se scoate si i se ia pielita.


2.Intr-o tigaie, se infierbanta untul si se frig bucatile de peste , pe ambele parti, 3 minute.Se sareaza, pipereaza si se pastreaza la cald.


3.Se prepara sosul:se toaca marunt cea de a doua ceapa si se caleste in untul ramas;se prepara 1,5dl. supa din cubulet si impreuna cu frisca de gatit se toarna peste ceapa, se adauga hreanul ras,sare si piper.Se da in clocot si se ingroasa cu amidon alimentar, care s-a dizolvat cu putina apa rece.Rosia se cufunda in apa clocotita, se decojeste, se taie cubulete si ,impreuna cu mararul tocat, se incorporeaza in sos.


4.Se spala salata verde, se scurge de apa si se rupe in bucati.Ciupercile se taie in felii subtiri si se calesc in putin unt.Uleiul se amesteca cu sucul de lamaie,cu zaharul, sarea si piperul.Se pune salata intr-o salatiera, se adauga ciupercile si amestecul de ulei .Se omogenizeaza bine.


5.Se repartizeaza, in mod egal, bucatile de crap pe 4 farfurii, se acopera cu sos , se orneaza cu felii de lamaie,cu fire de marar si boabe de piper rosu.Preparatul se serveste cu garnitura de cartofi natur,salata si un vin alb sec.

 

COMENTARII (1)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!