Fish fingers - magia bucatariei americane

de klausenburger_adica Lacrima in Pangasius, 9 Oct 2009 | 4615 vizualizari

 

Intre o zi si alta e mereu distanta de un an.

Si totusi cine poate cu adevarat cuantifica timpul, cine il poate pune intr-o forma umana? Ceasurile noastre, calendarele noastre sunt doar imagini ale limitarilor noastre, mici orgolii cu care credem ca putem prinde si contine totul, cand de fapt noi suntem cei cuprinsi si continuti intr-o sfera enorma: universul.

Amintindu-mi anii nostri frumosi de studentie alaturi de o amica draga am facut acesti "fish fingers", un "americanism" pe care de regula il gasiti in congelatoarele oricarui hipermarket. Insa facut in casa e nemaipomenit! Si e atat de simplu :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr pangasius file, sau orice peste alb
  • 125 gr pesmet
  • 2 linguri de cascaval ras
  • 1 lingura de patrunjel maruntit (proaspat)
  • 1/2 lingurita de paprika dulce
  • 1/2 lingurita de marar maruntit (proaspat)
  • 1/4 lingura de praf de usturoi
  • 150 ml smantana
  • 1 ou
  • 100 gr faina
  • 100 ml ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 4 foi de placinta
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fish fingers - magia bucatariei americane:


  1. 1. Taie fileul de peste in bucati de 2-3 centrimetri grosime.


  1. 2. Amesteca pesmetul, sarea, piperul, cascavalul ras,patrunjelul, mararul, paprica si usturoiul intr-o farfurie si pune la o parte;


  1. 3. intr-o alta farfurie amesteca oul batut usor cu smantana;


  1. 4. trece bucatile de peste prin faina, apoi prin amestecul de ou cu smantana si apoi prin amestecul de pesmet si prajeste-le in uleiul bine incins dinainte;


  1. 5. din aluatul de placinta fa mici buzunarase in care sa incapa 2 "degetele" prajite de peste; pune saculetii cu cele 2 degetele in ei intr-o tava acoperita cu folie de aluminiu si apoi lasa in cuptorul incins pentru 5 minute, sau pana cand aluatul capata

 

TIPS-URI

1

 se serveste cu sos de soya pe care il gasiti in raioanele de mancare asiatica din orice supermarket si cu orez fiert langa care n-ar strica putin sake (bautura japoneza din orez) a carei reteta o sa v-o dau intr-una din zilele care vin.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fish fingers - magia bucatariei americane 8614
retete culinare - Fish fingers - magia bucatariei americane 8615
retete culinare - Fish fingers - magia bucatariei americane 8618

COMENTARII (10)

adry88 1

11.05.2011, 15:31

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 12:40

MIUTA 1

13.09.2011, 12:56

wooouuuuu,ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!