Foi cu mere si crema de vanilie

de MonaMimi in Prajituri, 21 Ian 2014 | 3255 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 18 linguri apa minerala
  • 18 linguri ulei
  • 15 linguri zahar 1 plic praf de copt
  • coaja de portocala
  • 750 g faina
  • umplutura de mere:
  • 1,5 kg mere
  • 1-2 linguri unt
  • 5-6 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri amidon sau faina
  • 2 esente de vanilie
  • 2 linguri margarina sau unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu mere si crema de vanilie:

Foi:Intr-un bol amestecam apa minerala ,uleiul,zaharul si coaja rasa de portocala, amestecam putin pana se topeste  zaharul.

Cernem faina cu  praful de copt apoi incepem sa punem treptat peste lichid pana obtinem un aluat omogen care se poate modela usor.

Impartim aluatul in 4 parti egale,intindem prima foaie cu sucitorul cat mai subtire.Ungem dosul unei tavi cu margarina o tapetam cu hartie de copt si asezam foaia o intepam cu o furculita din loc in loc si o introducem in cuptorul fierbinte pentru  10-12 minute cat sa se usuce putin.Cand este gata scoatem foaia pe un fund de lemn,la fel procedam si cu celelalte 3 foi.

Umplutura de mere:

Spalam merele le curatim de coaja apoi le dam pe razatoarera mare.Topim untul intr-o cratita adaugam merele,si zaharul lasam la foc mediu si amestecam pana ce scade tot lichidul.Adaugam scortisoara mai lasam 2 minute apoi luam de pe foc si lasam la racit.

Crema de vanilie:

Intr-un bol amestecam cu un tel galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat ,subtiem cu putin lapte apoi adaugam amidonul si amestecam sa nu se formeze cocoloase.Restul de lapte il punem pe foc cand incepe sa clocoteasca adaugam amestecul de amidon in fir subtire dam focul la mic si lasam pana se ingroasa ca o budinca dar in acest timp amestecam in ea sa nu se formeze cocoloase.Luam de pe foc si adaugam margarina amestecam pana se topeste.Aromatizam crema cu esenta de vanilie.

Asamblam prajitura asa:Asezam prima foaie punem jumatate din cantitatea de mere, asezam a doua foaie peste ea punem crema de vanile fierbinte o intindem uniform apoi din nou foaie ,restul de mere si ultima foaie deasupra.Peste prajitura punem ceva greu si dam la rece peste noapte.Foile se vor inmuia iar prajitura o sa va placa la nebunie.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Foi cu mere si crema de vanilie 292592
retete culinare - Foi cu mere si crema de vanilie 292593
retete culinare - Foi cu mere si crema de vanilie 292594
retete culinare - Foi cu mere si crema de vanilie 292595

COMENTARII (11)

MonaMimi 1

22.01.2014, 12:06

Krystyan Trendy 1

22.01.2014, 16:38

foarte buuune

MonaMimi 1

22.01.2014, 17:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S