Foi cu miere si crema de lamaie

de Patricia Iordache in Prajituri, 27 Feb 2013 | 72664 vizualizari

 

Am aceasta reteta de la o fosta colega de serviciu. Este prajitura preferata a baietelului si sotului meu. Sper sa o incercati ;)

 

INGREDIENTE

  • Ce ne trebuie pentru foi:
  • - 5 linguri cu ulei;
  • - 5 linguri cu lapte;
  • - 1 cana cu zahar (250 gr.);
  • - 3 linguri de miere;
  • - o lingura bicarbonat (Dr. Oetker)
  • - 2 oua amestecate bine;
  • - faina cat cuprinde (aproximativ 500 gr )
  • Ce ne trebuie pentru crema:
  • - 1 cana cu lapte;
  • - 1 cana cu zahar;
  • - 6 linguri cu gris;
  • - 1 si 1/2 pachet unt (300 gr);
  • - 1 fiola esenta de lamaie (Dr. Oetker);
  • - coaja rasa de la o lamaie;
  • - zeama de la o lamaie
  • Ce ne trebuie pentru glazura:
  • - 1 albus de ou;
  • - 1 lingura cu zeama de lamaie;
  • - 100 gr zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu miere si crema de lamaie:

Cum preparam foile:  

Totul se pregateste pe foc. Se pune intr-un vas uleiul, laptele, zaharul iar cand incepe sa fiarba se adauga mierea, ouale si bicarbonatul nestins amestecand continuu. Se amesteca pana cand compozitia capata o culoare maronie. Se ia vasul de pe foc si se pune faina. Se face un aluat care se imparte in 4 parti egale. Se fac 4 foi care se coc pe dosul tavii, tapetate doar cu faina. Cuptorul trebuie sa fie la 150 grade, o foaie e gata in aproximativ 10-15 min.

Cum preparam crema:


Fierbem laptele cu zaharul si grisul. Cand grisul incepe sa se umfle se ia de pe foc si se lasa la racit pana ajunge sa fie calduta. Atunci se adauga untul si se mixeaza 15 minute pana se albeste si isi dubleaza volumul. La sfarsit se adauga esenta de lamaie, coaja si zeama de lamaie.

Cum preparam glazura:

Albusurile si zaharul se mixeaza timp de 5-6 minute pana se topeste zaharul. Se adauga restul, se amesteca.

Cum montam preparatul:

Punem prima foaie, crema, a doua foaie, crema, a treia foaie, glazura, nivelam, presaram ce dorim pe deasupra sau lasam asa (eu am pus fulgi de migdale).

Punem la rece si taiem cu grija dupa 24 de ore, timp in care foile devin fragede si usor de portionat.

 

RETETA IN IMAGINI

Foi cu miere si crema de lamaie-0
Foi cu miere si crema de lamaie-1

COMENTARII (46)

Tuxedo

Tuxedo 1

05.01.2014, 01:24

mama ce pofta mi s-a facut instantaeu! nu am mai facut-o de juma de an! e cea mai frageda si cea mai buna!

sdany

sdany 1

02.12.2015, 15:14

ce dimensiune are tava pe care ati folosit-o la foi? ce greutati intampina un incepator la aceasta prajitura?

delia64

delia64 1

17.12.2015, 11:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!