Foi de napolitana cu ciocolata

de ela in Prajituri, 2 Mai 2011 | 22866 vizualizari

 

delicios....reteta este a Liei,careia ii multumesc pt idee....am facut putine modificari

 

INGREDIENTE

  • 1pachet foi de napolitane,
  • 400gr biscuiti simpli,
  • 250gr unt lasat la temperatura camerei cu 1 ora inainte,
  • 100gr lichior de ciocolata cu visine,
  • 1esenta de rom,
  • 100 gr cacao
  • 200ml lapte,
  • 200gr nuci macinate,
  • 300gr zahar,
  • PENTRU GLAZURA:
  • 200gr ciocolata de menaj,
  • 50gr unt,
  • 1lingura lichior,
  • 100ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de napolitana cu ciocolata:

Biscuiti ii rupem bucati mai mici si ii macinam in robotul de bucatarie,apoi ii amestecam cu nuca macinata. Zaharul,cacaoa si laptele le amestecam bine si le punem la foc mic pana se topeste zaharul. Luam de pe foc si adaugam lichiorul, esenta de rom si untul. Compozitia o turnam peste amestecul de nuca cu biscuiti si omogenizam bine totul.

Ungem fiecare foaie de napolitana cu crema si le punem una peste alta pana terminam foile si crema.Presam bine cu mainile.

Pregatim siropul: incalzim frisca lichida, punem bucatile de ciocolata in ea, untul si lichiorul si lasam pe foc pana se face un sirop mai gros. Lasam sa se raceasca putin, apoi turnam peste ultima foaie de napolitana. Dam la rece de pe o zi pe alta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitana cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu fulgi de ovaz