Foi de napolitana cu crema caramel si alune

de Rocsi in Prajituri, 29 Dec 2012 | 4598 vizualizari

 

O prajitura ce nu am mancat-o din copilarie.Acum de sarbatori tare am tinut sa o pregatesc ca stiu ca imi placea foarte mult si plus ca nu cere mult timp de preparare.

 

INGREDIENTE

  • 4 foi de napolitana mici
  • 250 gr de zahar
  • 200 g unt
  • 60 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 1 lingurita esenta rom
  • alune
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de napolitana cu crema caramel si alune:

Intr-o craticioara punem zaharul la caramelizat.
Il lasam la caramelizat pana prinde o culoare usor aurie si nu il lasati prea mult ca se arde prea tare.
Il tragem de pe foc si il lasam 2 minute la odihnit.
Intr-un bol amestecam faina cu jumatate din cantitatea de lapte si batem bine cu un tel sa nu aiba cocoloase.
Peste zaharul caramelizat punem restul de lapte si untul.
Asezam iar cratita pe foc si cand untul s-a topit incorporam amestecul de faina.
Lasam la foc mic, timp in care invartim destul de des in crema iar cand este suficient de inchegata o dam deoparte si o lasam 4-5 minute la racorit.
Punem esenta de rom si amestecam cu o lingura de lemn.
Alunele le tocam cu un cutit.
Pe un tocator punem o foaie de napolitana, o ungem cu crema si presaram alune tocate.

Deasupra punem iar foaie de napolitana, crema, alune si tot asa pana vom obtine o prajitura din 4 foi si 3 randuri de crema.
O acoperim cu folie si o dam la rece.
Se vor inmuia foarte bine foile, iar prajitura va fi un deliciu.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Foi de napolitana cu crema caramel si alune 195670
retete culinare - Foi de napolitana cu crema caramel si alune 195671
retete culinare - Foi de napolitana cu crema caramel si alune 195672

COMENTARII (39)

Sidy 1

31.12.2012, 07:33

Tare de mult nu am mai facuto Imi place cum ti-a reusit! Crema mea, parca avea si oua... An Nou fericit ! La multi ani sanatosi !

Rocsi 1

01.01.2013, 21:52

Miuta chiar este

Rocsi 1

01.01.2013, 21:53

Sidy La multi ani cu bine ..Am vazut ca sunt si creme din astea caramel cu oua, dar eu incerc unde se poate sa le evit

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S