Foi de napolitane cu crema caramel

de mirela0911 in Dulciuri, 6 Mai 2015 | 864 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 foi de napolitane
  • 400 g zahar
  • 100 g faina
  • 250 ml lapte
  • 1 pachet de unt
  • 200 g arahide nesarate
Portii: 36
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de napolitane cu crema caramel:

Faina, 100 g zahar si laptele se amesteca foarte bine si se fierb pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga untul amestecandu-se bine pana se omogenizeaza.

Restul de zahar se caramelizeaza, se ia de pe foc, se pun arahidele si crema de lapte amestecand continuu.

Se ia o foaie de napolitana, se umple cu jumatate din crema obtinuta, se aseaza peste cea de a doua foaie apasand bine, restul de crema si ultima foaie de napolitana. Se preseaza bine, se infoliaza si se aseaza deasupra o greutate pentru a se lipi bine foile de crema. Se lasa cateva ore (de preferat peste noapte) dupa care se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Cand se umple foile, crema trebuie sa fie calda, pentru a se putea manevra usor.

2

Se pot inlocui arahidele cu nuci usor prajite.

RETETA IN IMAGINI

Foi de napolitane cu crema caramel-0
Foi de napolitane cu crema caramel-1
Foi de napolitane cu crema caramel-2
Foi de napolitane cu crema caramel-3
Foi de napolitane cu crema caramel-4
Foi de napolitane cu crema caramel-5
Foi de napolitane cu crema caramel-6
Foi de napolitane cu crema caramel-7

COMENTARII (23)

anca_rm 1

07.05.2015, 08:59

de cand nu am facut , super sunt

Corinuta 1

07.05.2015, 21:12

yammiiii! ce bune sunt!

Sim0na 1

08.05.2015, 08:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04