Foi de tortilla - reteta de baza

de Angelina_Elena in Piine, 27 Oct 2012 | 9401 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina
  • 10 g drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingura unt sau 40 ml ulei
  • 1 varf de lingurita de sare
  • lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de tortilla - reteta de baza:

Faina se pune intr-un vas, se adauga sarea, apoi drojdia si zaharul dizolvate in putin lapte caldut.

Incepem apoi sa framantam, adaugand putin cate putin laptele.

Trebuie sa framantam pana obtinem un aluat elastic.

La final adaugam uleiul si framantam bine pana cand aluatul nu se mai prinde de mana.

Se impartea aluatul in 6 parti egale, dupa care se intinde fiecare bucata de aluat intr-o foaie rotunda si se coace intr-o tigaie de teflon, fara ulei in ea.

Nu se fac greu si sunt foarte bune.

Se servesc cu diverse umpluturi, noi le-am servit umplute cu piept de pui si legume.

 

TIPS-URI

1

Nu intindeti foaia foarte subtire, si puteti sa folositi unt in loc de ulei, cum a spus si Gabytza!

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Foi de tortilla - reteta de baza 185033
retete culinare - Foi de tortilla - reteta de baza 185036
retete culinare - Foi de tortilla - reteta de baza 185037

COMENTARII (40)

Angelina_Elena 1

28.10.2012, 13:35

Dia

angy2007 1

29.10.2012, 00:04

bine de stiut ca se pot face si in casa, si bineinteles ca sunt mai sanatoase!

Angelina_Elena 1

31.10.2012, 00:24

asa e Angy!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D