Frigarui de creveti, orez si Mango Chutney

de MyCookingLife in Fructe de mare, 7 Mar 2012 | 2216 vizualizari

 

Perfecti - crocanti si picanti! Acest preparat a facut parte din meniul romantic de anul acesta de Valentine's Day!

 

INGREDIENTE

  • (nu am masurat cantitatile)
  • Frigarui:
  • creveti
  • apa foarte rece
  • faina cu sare
  • lapte
  • pesmet
  • chilli
  • praf de usturoi
  • Orez:
  • 1/3 cana orez basmati si salbatic
  • un cubulet de unt
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui de creveti, orez si Mango Chutney:

Orezul:

Se spala orezul. Se lasa in apa rece 10 minute. Se schimba din nou apa si se pune la fiert. Atentie! Pentru un orez perfect, trebuie folosite cantitati exacte de orez si apa. Astfel ca, se masoara apa in care se fierbe orezul cu aceeasi cana / masura cu care a fost masurat orezul. Se pune apa in cantitate dubla fata de cantitatea de orez - in cazul meu, 2/3 de cana de apa, pentru 1/3 cana de orez.

Se pune orezul la fierb descoperit, iar cand incepe sa fiarba apa, se acopera si se reduce focul la minim. Se fierbe exact 10 minute, se ia de pe foc, se sareaza, se pune untul, se afaneaza cu lingura si se lasa cu capacul pus inca 20 minute.

Frigarui:

Se amesteca faina cu sare. Se amesteca pesmetul cu praful de usturoi si chilli praf. Se dau crevetii prin apa foarte rece, apoi prin faina. Dupa aceea, se trec prin lapte si la final, prin pesmet picant. Se pun pe frigarui de lemn de marime medie. Se prajesc in 2 linguri de ulei de masline.

Se servesc cu Mango Chutney.

 

RETETA IN IMAGINI

Frigarui de creveti, orez si Mango Chutney-0
Frigarui de creveti, orez si Mango Chutney-1

COMENTARII (16)

MIUTA

MIUTA 1

07.03.2012, 14:19

Super buni ce pofta mi-ai facut

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

07.03.2012, 17:41

arata super atat frigarui cat si orezul!imi place si prezentarea!

MyCookingLife

MyCookingLife 1

07.03.2012, 21:33

Multumesc! Sa aveti o primavara frumoasa! Gasiti stropi de fericire in fiecare lucru marunt si zambiti in fiecare zi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!