Friptura de curca in sos alb cu ciuperci si ardei copt

de merisor in Curcan, 14 Feb 2014 | 4329 vizualizari

 

Am luat de la mama o curca de curte din care am facut o supa si o friptura.
Atat m-am gandit si razgandit ce fel de sos sa fac la friptura, ca in final sa fac ceva intre sosul bechamel si ciulama.
Tare bun a iesit, au tinut sa-mi spuna asta, pe rand, membrii familiei!

 

INGREDIENTE

  • pulpele, aripile si pieptul de la o curca
  • apa cat sa fie acoperita carnea
  • 1 lingura sare
  • 2 foi de dafin
  • condimente Spicy & Hot
  • 170 gr ciuperci feliate din conserva
  • 170 gr ciuperci intregi din conserva
  • 3 ardei copti(congelati)
  • 1 ceapa mare
  • 1 capatana usturoi
  • 5 linguri de faina
  • 1 lingurita nucsoara
  • putin patrunjel congelat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de curca in sos alb cu ciuperci si ardei copt:

Am pus carnea la fiert in putina apa, iar cand a atins punctul de fierbere, am scurs apa, am clatit carnea si am pus-o din nou la fiert in apa cat sa o acopere, cu putina sare.

Eu procedez asa de cand am avut probleme cu gastrita si ne-a recomandat medicul sa inlaturam prima apa in care se vor depune toxinele.

Am fiert carnea doar pana in momentul in care a inceput sa se patrunda usor la testul cu furculita(aproximativ 45 minute, fiind pasare de curte fierbe mai greu).

Am transferat apoi carnea intr-un vas de yena, am rasnit peste ea condimente, am adaugat 2 foi de dafin, am mai presarat putina sare si am stropit-o cu cateva linguri de grasime care s-a ridicat deasura in timpul fierberii.

Am dat vasul la cuptor, acoperit, pentru 30 de minute la 180 de grade, intorcand carnea din cand in cand de pe o parte pe alta.

Intre timp am preparat sosul.

Am tocat ceapa solzisori si am calit-o tot in grasime luata din vasul in care a fiert carnea.

Cand a devenit translucida, am adaugat ciupercile, usturoiul taiat feliute subtiri si ardeiul copt.

Intr-un bol, am diluat faina cu putina zeama de la supa si am turnat-o treptat peste legumele de pe foc, mestecand continuu sa se omogenizeze bine, apoi am inceput sa diluez totul cu supa, punand putin cate putin pana cand sosul meu a ajuns la consistenta dorita, ca o smantana putin mai subtire.

Am asezonat cu sare si condimente, apoi am adaugat nucsoara si am mai lasat pe foc 5-6 minute, mestecand sa nu se lipeasca de peretii vasului.

Se adauga sosul peste carnea din cuptor, se presara patrunjel tocat si se serveste cald, alaturi de muraturi sau branzeturi. 

 Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Se poate servi cu mamaliguta calda.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Friptura de curca in sos alb cu ciuperci si ardei copt 297992
retete culinare - Friptura de curca in sos alb cu ciuperci si ardei copt 297993
retete culinare - Friptura de curca in sos alb cu ciuperci si ardei copt 297994
retete culinare - Friptura de curca in sos alb cu ciuperci si ardei copt 297995
retete culinare - Friptura de curca in sos alb cu ciuperci si ardei copt 297996
retete culinare - Friptura de curca in sos alb cu ciuperci si ardei copt 297997
retete culinare - Friptura de curca in sos alb cu ciuperci si ardei copt 297998
retete culinare - Friptura de curca in sos alb cu ciuperci si ardei copt 297999
retete culinare - Friptura de curca in sos alb cu ciuperci si ardei copt 298000
retete culinare - Friptura de curca in sos alb cu ciuperci si ardei copt 298001

COMENTARII (45)

Ina 1

29.03.2015, 10:48

eu am ratat bunatatea asta

Sim0na 1

06.04.2015, 12:22

Ti-am "furat" reteta! dupa Paste o pun in practica

mena29 1

06.04.2015, 12:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!