Friptura de iepure cu masline

de Bunica in Mancaruri cu carne, 26 Oct 2013 | 15786 vizualizari

 

De mult doream un iepure de casa!Spre surprinderea mea am gasit joi la macelarie.N-am mai stat pe ganduri si am cumparat un iepure.Am facut o friptura delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • Marinata:
  • 100 ml. otet
  • o lingurita piper boabe
  • 3l. apa
  • o foaie de dafin
  • Sosul:
  • 2 linguri ulei
  • 100 ml. vin alb
  • 200 g. suc de rosii
  • 1 foaie de dafin
  • 5 catei de usturoi
  • 100 g. masline
  • 1/2 lingurita cimbru
  • sare
  • 1/2 lingurita piper boabe
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de iepure cu masline:

Iepurele se parleste,se spala,bucateste si se aseza intr-o cratita incapatoare.

Peste el se toarna marinata si se lasa 24 de ore sa se marineze.

Cand se scoate carnea de la marint se impaneaza cu usturoi.

Intr-un vas de lut(pus la inmuiat inainte),se aseaza bucatile de iepure.

Peste ele se pune ulei,sare,piper,foaie de dafin si sucul de rosii si cimbrul.

Se acopera vasul de lut si se da la cuptor cam o ora.

Dupa o ora se scoate vasul,se ia capacul,se toarna vinul si maslinele,fierte in prealabil.

Se introduce vasul in cuptor pentru a se rumeni carnea.

Se serveste cu garnitura si salata dorita.

TIPS-URI

1

Usturoiul se taie in doua si se impaneaza carnea.

2

Maslinele se fierb putin inainte pentru a se desara si a nu fi amare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de iepure cu masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpă de porc la cuptor cu sos de ciuperci