Friptură de miel cu ananas, roșii și ciuperci

de Panacris in Oaie, 16 Apr 2015 | 645 vizualizari

 

Da, o altă variantă a fripturii de miel. Am adus nou cubulețe de ananas combinate cu roșii și ciupercuțe, asezonate cu rozmarin. O combinație reușită, gustul dulce acrișor a venit perfect lângă carnea de miel. Gata cu vorbăria spor la treabă, dacă anul acesta am adus târziu rețeta, vă va fi de folos anul viitor;)

 

INGREDIENTE

  • Pulpe de miel 2 bucăți,
  • Pentru marinadă:
  • sare iodată,
  • mix de piper (alb, negru, roșu și coriandru) 2-3 lingurițe,
  • rozmarin proaspăt,
  • ulei de măsline extravirgin 2-3 linguri,
  • lămâie 2 bucăți,
  • foia de dafin 3-4 bucăți,
  • usturoi 4-5 căței,
  • vin alb demise 250 ml,
  • apă cât să acopere carnea.
  • Pentru copt:
  • ulei de măsline extravirgin 2-3 linguri,
  • bucăți de ananas din compot 1 conservă mică de la SunFood,
  • roșii cubulețe 1 conservă de la SunFood,
  • ciuperci tăiate 1 borcan de la SunFood,
  • usturoi 4-5 căței,
  • slănină de porc afumată cca 50 g
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură de miel cu ananas, roșii și ciuperci:

Pulpele de miel se curăță dacă sunt prea grase, adică de acel ”său” cum i se spune. De data asta am lăsat un mic strat de grăsime. Bucățile se așează într-un vas pentru marinat, se înțeapă cu aparatul de frăgezit, dacă nu dețineți un astfel de instrument, atunci folosiți un cuțit cu vârful subțire și bine ascuțit, apoi se ung cu ulei de măsline, se asezonează de sare, piper, rozmarin, foi de dafin, felii de lămâie,  vinul alb și apă atât cât să acopere carnea, se pun capac și se lasă câteva ore la rece, cel mai bine de seară până dimineață.

Se scot pulpele de miel din marinadă, se curăță de excesul de condimente, apoi se așează într-o tavă termorezistentă. Se asezonează cu ulei de măsline, se adaugă cubulețe de slănină afumată și cățeii de usturoi, zdrobiți. Se pun la copt necoperit cca. 10 minute, la 250 grade, cât să se rumenească puțin, apoi se acoperă și se dă la copt, cca. 60 de minute la 200 grade.

Spre finalul gătirii se adaugă bucățile de ananas, ciupercile și roșiile tocate, toate de la SunFood, se asezonează cu rozmarin proaspăt, lăsându-se încă 15 minute la copt, ca să se  îmbine aromele. Friptura se servește fierbinte alături de sosul obținut, ca atare sau acompaniat de un piure pufos din cartofi.

Spor și poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Friptură de miel cu ananas, roșii și ciuperci 376045
retete culinare - Friptură de miel cu ananas, roșii și ciuperci 376046
retete culinare - Friptură de miel cu ananas, roșii și ciuperci 376047
retete culinare - Friptură de miel cu ananas, roșii și ciuperci 376048
retete culinare - Friptură de miel cu ananas, roșii și ciuperci 376049
retete culinare - Friptură de miel cu ananas, roșii și ciuperci 376050
retete culinare - Friptură de miel cu ananas, roșii și ciuperci 376051
retete culinare - Friptură de miel cu ananas, roșii și ciuperci 376052
retete culinare - Friptură de miel cu ananas, roșii și ciuperci 376053
retete culinare - Friptură de miel cu ananas, roșii și ciuperci 376054
retete culinare - Friptură de miel cu ananas, roșii și ciuperci 376055
retete culinare - Friptură de miel cu ananas, roșii și ciuperci 376056

COMENTARII (13)

cristeena20 1

16.04.2015, 12:01

mirela0911 1

16.04.2015, 13:26

Buna friptura!

Catalina L 1

16.04.2015, 17:01

un deliciu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D