Fursecuri cu gem

de Ubulika in Prajituri, 16 Dec 2011 | 2470 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 250 untura
  • 350 faina
  • 1 praf copt
  • 1 zahar vanilat
  • 300 zahar pudra
  • esente: portocale sau lamaie.. eu am facut separat cu amandoua
  • rom
  • gem :caise,coacaze
  • ciocolata pt decor si pasta de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu gem:

Se pregateste aluatul. Ouale se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat, esenta, romul, apoi adaugam untura, mixand bine. Urmeaza incet incet faina amestecata cu praful de copt. Se face o bila din aluat si se tine la frigider 1h.

Se intinde pe masa tapetata cu faina si se taie in formele dorite. Se face cate o adancitura in mijlocul lor, nu pana la fund..si se pune gem. Se iau cu grija si se pun in tava tapetata cu hartie de copt la distanta de  2 cm.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit 10 minute. (in functie de cat de groase sunt) Eu le-am tinut 8 ..cuptorul meu e dezastru :(le arde, le face praf

Se decoreaza dupa bunul plac.

Pofta buna ! 

 

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri cu gem-0
Fursecuri cu gem-1
Fursecuri cu gem-2
Fursecuri cu gem-3
Fursecuri cu gem-4
Fursecuri cu gem-5
Fursecuri cu gem-6
Fursecuri cu gem-7

COMENTARII (11)

Ubulika 1

17.12.2011, 00:15

bun bun..ca mai am

Cris2711 1

17.12.2011, 14:34

Bucataras Medi 1

18.12.2011, 13:46

buuuuuuune.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04