Fursecuri cu nuci

de Rocsi in Prajituri, 15 Dec 2011 | 1763 vizualizari

 

Este o reteta de pe blogul Laurei Sava.Sunt delicioase,usor de facut si chiar porivite pentru sarbatorile care se apropie,chiar daca sunt de post!!!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr margarina la pachet
  • 100 gr nuca macinata
  • 100 gr zahar
  • 300-350 gr faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • coaja de lamaie rasa
  • zahar pudra
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuci:

Margarina o frecam spuma cu zaharul,pe care il punem treptat.

Adaugam zaharul vanilat,apoi esenta si coaja de lamaie.

Nucile le macinam(eu le-am dat pe robot si nu le-am facut prea fine,am lasat sa fie si cateva bucatele mai mari).

Incorporam nucile,iar la sfarsit faina treptat.

Amestecam toate ingredientele bine,cu mana.

Punem aluatul in folie si il dam la frigider 20 de minute.

Presaram masa cu faina alba,rupem bucatele de aluat pe care il intindem cu sucitorul,dar nu foarte foarte subtire foaia,ca se rup fursecurile.

Decupam formele dorite (eu am facut braduti si inimioare).

Luam o tava ,o ungem cu margarina si punem hartie de copt in ea.

Asezam fursecurile si apoi le bagam in cuptorul incins.

Le lasam la foc nu prea mare,circa 15 minute.

Cand sunt gata ,le lasam sa se raceasca,apoi le pudram cu zahar.

Sa aveti pofta!!

 

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri cu nuci-0
Fursecuri cu nuci-1
Fursecuri cu nuci-2
Fursecuri cu nuci-3
Fursecuri cu nuci-4
Fursecuri cu nuci-5
Fursecuri cu nuci-6

COMENTARII (35)

Rocsi 1

17.12.2011, 20:58

Mersi Cris
Vrei vrei Ionela stiu

ionela2682 1

17.12.2011, 21:04

rocsi ..LLLLaaa muulllttiii aaannii!!!

Rocsi 1

17.12.2011, 22:35

Multumec mult Ionela!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04