Galuste cu prune

de MOKUSKA in Dulciuri, 3 Aug 2014 | 24972 vizualizari

 

Ador galustele. Aluatul poate contine cartofi sau branza cu gris si mai ador combinatiile cu diferite fructe. De exemplu, cele cu aluat din branza dulce imi place sa le umplu cu caise.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 600 g cartofi
  • 50 g unt
  • cca 200 faina
  • 2 oua
  • praf de sare
  • putin ulei
  • coaja de lamaie
  • Prune
  • 14 prune medii
  • 1 lingura de zahar pudra
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • Pesmet
  • 12 linguri pesmet
  • 50 g unt
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 6 linguri zahar
  • Pentru fiert
  • apa
  • 50 ml ulei
  • 1/2 lingurita de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Cartofii ii curatam, taiem cubulete si ii punem la fiert cu praf sare si coaja de lamaie.

Intre timp spalam prunele, scoatem samburii, lasam sa se scurga si presaram cu zahar pudra si scortisoara.

Cartofii fierti se scurg de apa, ii zdrobim cu blender sau cu o furculita cat sunt fierbinti si lasam sa se raceasca putin.

Incorporam untul, faina, sarea si ouale, pana obtinem un aluat destul de lipicios, ne ajutam cu putin ulei pe maini sa framantam putin. 

Lasam la frigider putin, pana se intareste (cartofii se vor intari la rece).

Intre timp pregatim pesmetul: Punem la incalzit untul la foc mic, turnam peste pesmetul si amestecam in continuu sa nu se arda pana acesta devine rumen. Inchidem focul si mai amestecam 3-4 minute sa nu se arda in tigaia fierbinte. Amestecam cu zaharul si scortisoara.

Tapetam o tava cu faina, pregatim putina faina intr-un bol in care ne vom unge mainile. 

Punem la fiert apa cu uleiul si sarea intr-un vas mai mare.

Rupem 14 bucati din aluat pe care le asezam pe tava tapetata cu faina, asezam peste prunele si cu ajutorul fainei de pe maini formam galustele.

Galustele le asezam frumos una langa alta in oala cu apa clocotita, nu le punem una peste alta! si lasam sa fiarba pana se ridica deasupra. (daca vedeti ca nu se ridica vreo galusca ridicati cu paleta, probabil s-a prins)

Cu o paleta le scotem pe rand si le dam prin pesmet cat sunt calde.

Dupa gust, serviti cu zahar pudra si scortisoara.

 

 

TIPS-URI

1

se poate servi cu smantana dulce

2

daca nu va place scortisoara folositi coaja de lamaie

RETETA IN IMAGINI

Galuste cu prune-0
Galuste cu prune-1
Galuste cu prune-2
Galuste cu prune-3
Galuste cu prune-4
Galuste cu prune-5
Galuste cu prune-6
Galuste cu prune-7
Galuste cu prune-8
Galuste cu prune-9
Galuste cu prune-10
Galuste cu prune-11
Galuste cu prune-12
Galuste cu prune-13

COMENTARII (18)

claudiaO 1

21.08.2014, 12:55

ce pofta mi-ai facut

MOKUSKA 1

21.08.2014, 13:12

Claudia

Valclaudia 1

11.09.2014, 19:04

ce bunatate de galuste am ratat...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04