Galuste de aur

de delia64 in Prajituri, 26 Oct 2014 | 17042 vizualizari

 

O reteta pe care mama mea o pregatea la Cantina Evreilor din Cluj unde a muncit peste 20 de ani .Va recomand bunatatea aceasta mai ales acum in zilele reci si mohorate pentru a va rasfata papilele gustative .

 

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri
  • 500 gr. faina de calitate
  • 1/2 cub drojdie
  • 100 ml. lapte caldut
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri smantana
  • 100 ml. ulei caldut
  • 1 lingura razatura de lamaie
  • 2 zahar vanilat
  • gem de gutui pentru umplut
  • nuca macinata amestecata cu zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste de aur:

Se pune drojdia la inflorit in lapte caldut si putin zahar .

Cernem faina si facem la mijloc o adancitura unde punem drojdia inflorita , galbenusurile ,zaharul , smantana .razatura de lamaie si zaharul vanilat.

Incepem sa framantam adaugand din cand in cand ulei caldut . 

Cand se desprinde aluatul de mana se acopera cu un servet curat si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul .

Intindem o foaie nu prea groasa si impartim aluatul in patrate de marimea dorita , in fiecare patratel punem o lingurita de gem sau nuca si le adunam in cele patru colturi apoi le trecem prin nuca macinata amestecata cu zahar .

Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam galustele in tava unde le lasam 15 minute la crescut .

Incalzim cuptorul la temperatura de 180 de grade si introducem tava pentru aproximativ 30 de minute .

Cand sunt rumenite frumos se scoate tava si se lasa putin la racit .

Se servesc calde sau reci .

Pofta buna !!!

 

 

 

TIPS-URI

1

Se pot umple cu rahat , gemul preferat sau nuca macinata amestecata cu zahar , dulceata amestecata cu nuca macinata .

RETETA IN IMAGINI

Galuste de aur-0
Galuste de aur-1
Galuste de aur-2
Galuste de aur-3
Galuste de aur-4
Galuste de aur-5
Galuste de aur-6
Galuste de aur-7
Galuste de aur-8

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (47)

delia64

delia64 1

06.01.2015, 22:05

Crina

chriss_andreeadis

chriss_andreeadis 1

16.11.2015, 14:02

Ce inseamna concret faina de calitate?

delia64

delia64 1

26.04.2016, 15:06

faina pentru cozonac cu 3 zerouri pe pachet .

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!