Gambas al ajillo/ creveti cu usturoi

de Sylvia in Fructe de mare, 15 Sep 2010 | 9934 vizualizari

 

Am gasit aceasta minunata reteta pe blogul culinar al lui Radu Popovici, si deja am facut-o de cateva ori, aici puteti vedea postarea : http://www.reteteleluiradu.ro/2010/08/17/gambas-al-ajillo/#more-5745 . Am o deosebita admiratie pentru acest blog si pentru domnul Radu Popovici, un pasionat in adevaratul sens al cuvantului de arta culinara, mereu in cautare de retete si arome noi. Este o gustare de inspiratie spaniola, face parte din renumitele lor tapas , gustari cu care te intampina orice restaurant sau bistro.

 

INGREDIENTE

  • 250 g creveti cruzi (circa 16 bucati) eu i-am luat intregi si i-am decorticat eu,
  • 3 catei de usturoi  tocati marunt,
  • sare,   
  • piper negru proaspat macinat,
  • 1 lingurita boia dulce,
  • 1/4 lingurita fulgi de ardei iute spunea reteta eu am pus pasta de ardei iute ca asa aveam in casa,
  • 3 linguri de coniac,
  • 2 linguri de ulei de masline extra virgin,
  • cateva frunze pentru servit eu am pus ruccola da data asta ,
  • reteta spunea busuioc am testat  si asa e excelenta ,
  • 1 lingura de suc de lamaie,
  • 3-4 felii de paine prajite
Portii: 16
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gambas al ajillo/ creveti cu usturoi:

     Prepararea este simpla si usoara :  in prealabil se  prajeste painea pana se rumeneste putin, apoi se taie patrate potrivite ca marime, in jur de 3 cm pe latura. Se condimenteaza crevetii cu sare si piper. Incingem  uleiul la foc mic,  adaugam usturoiul si pasta de ardei iute si  lasam  1 minut, pana ce usturoiul incepe sa se faca auriu. Se aduce flacara la mediu si se adauga crevetii, sucul de lamaie, coniacul si praful de  boia.

     Se amesteca cu grija cu o spatula si se gatesc in jur 3 minute, pana ce se fac roz-portocalii.  Crevetii si fructele de mare proaspete in general au timp de gatire scurt, la foc mediu. In felul acesta isi pastreaza cel mai bine aroma si textura, prea gatiti isi strica textura, devin cumva elastice si fade la gust.

     Se aranjeaza crevetii cate unul pe fiecare patratel de paine prajita pe un platou si se stropesc cu uleiul aromat din tava. Se pot fixa si cu o scobitoare dar eu i-am preferat lasat asa de data asta. Se presara cu ruccola printre ei  gata platoul. Aceasta reteta este de inspiratie spaniola, in restaurantele de acolo am degustat  vara aceasta de cateva ori  gustarile lor   ”tapas” , cu fructe de mare si mezeluri aromate si m-am bucurat foarte mult sa gasesc aceasta reteta in care am regasit aroma de acolo. Multumesc inca o data pentru reteta si inspiratie si va las sa degustati vizual o portie de “gambas al ajillo "

 

TIPS-URI

1

Timpul de preparare al crevetilor este scurt de 3-4 minute.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gambas al ajillo/ creveti cu usturoi 51064
retete culinare - Gambas al ajillo/ creveti cu usturoi 51065
retete culinare - Gambas al ajillo/ creveti cu usturoi 51066
retete culinare - Gambas al ajillo/ creveti cu usturoi 51067

COMENTARII (29)

Sylvia 1

12.12.2013, 16:38

merci dar pe unde ati gasit reteta asta ? ) e mai veche de asta intreb

Sylvia 1

12.12.2013, 16:43

acum vad ca era reteta zilei scuze ca e faza de blonda dar in apararea mea pot sa spun ca sunt asa de racita ca imi vajaie capul...nu vad si nu inteleg nimic va pup

-Miti- 1

12.12.2013, 18:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55