Gauffre cu nuca si cacao

de Miha in Dulciuri, 14 Iun 2009 | 1075 vizualizari

 

La cererea expresa a piticotului cel mare,am facut aceste "prajiturici".Pentru ca a fost cuminte,evident! :))

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 250 ml lapte
  • 1 pahar nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 1 lingurita praf de copt
  • faina cat sa iasa un aluat mai grosut,dar curgator
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gauffre cu nuca si cacao:

Ouale le-am mixat cu un praf de sare,pana si-au dublat volumul. Am adaugat apoi pe rand zaharul,untul topit si racit,laptele caldut,esenta de rom,nuca amestecata cu cacaoa si la sfarsit faina si praful de copt.

Cu un polonic am pus compozitia in aparatul special si am copt cate aproximativ 5 minute,pentru fiecare tura de prajiturici. :)

O parte din ele s-au mancat direct din aparat :)) ce-a mai ramas am decupat in inimioare si am presarat cu zahar pudra.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gauffre cu nuca si cacao 4500
retete culinare - Gauffre cu nuca si cacao 4501
retete culinare - Gauffre cu nuca si cacao 4502
retete culinare - Gauffre cu nuca si cacao 4503
retete culinare - Gauffre cu nuca si cacao 4504
retete culinare - Gauffre cu nuca si cacao 4505

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21