Gem asortat

de susu in Dulceata / Gem, 17 Sep 2012 | 5815 vizualizari

 

reteta proprie, a iesit o nebunie

 

INGREDIENTE

  • 2 kg si ½ fructe (600 gr caise, 400 gr mere acre, 1.200 gr piersici, 300 gr prune)
  • 800 gr zahar (330 gr/kg de fructe)
  • Zeama de la 1 lamaie
  • Vanilie
  • Cuisoare 2 buc
  • Ghimbir confiat, praf sau proaspat, 2 bucatele
  • Un praf de scortisoara
  • Un praf de cardamom
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem asortat:

Se aseaza fructele spalate si taiate bucati potrivite un rand de fructe unul de zahar, se acopera si se da la rece pana a doua zi cand se pune pe foc mic impreuna cu condimentele inca de la inceput. Se amesteca mereu in el sa nu se prinda si spre sfarsit se adauga lamaia care este un bun conservant. Mie imi plac gemurile mai acrisoare si in afara de lamaie oricum nu folosesc nimic altceva la conserve. Se tine pe foc pana se ajunge la consistent dorita, mai legat sau nu. Se pune in borcane sterilizate si uscate. Se tin la cald pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem asortat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

MotanLaOale 1

17.09.2012, 19:50

iry-gabriela 1

17.09.2012, 20:09

cred si eu ca a iesit o bunatate cand ai pus atatea fructe si arome

Sim0na 1

17.09.2012, 22:09

Ce combinatie faina!!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui si mere