Gem asortat

de susu in Dulceata / Gem, 17 Sep 2012 | 1881 vizualizari

 

reteta proprie, a iesit o nebunie

 

INGREDIENTE

  • 2 kg si ½ fructe (600 gr caise, 400 gr mere acre, 1.200 gr piersici, 300 gr prune)
  • 800 gr zahar (330 gr/kg de fructe)
  • Zeama de la 1 lamaie
  • Vanilie
  • Cuisoare 2 buc
  • Ghimbir confiat, praf sau proaspat, 2 bucatele
  • Un praf de scortisoara
  • Un praf de cardamom
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem asortat:

Se aseaza fructele spalate si taiate bucati potrivite un rand de fructe unul de zahar, se acopera si se da la rece pana a doua zi cand se pune pe foc mic impreuna cu condimentele inca de la inceput. Se amesteca mereu in el sa nu se prinda si spre sfarsit se adauga lamaia care este un bun conservant. Mie imi plac gemurile mai acrisoare si in afara de lamaie oricum nu folosesc nimic altceva la conserve. Se tine pe foc pana se ajunge la consistent dorita, mai legat sau nu. Se pune in borcane sterilizate si uscate. Se tin la cald pana a doua zi.

 

RETETA IN IMAGINI

Gem asortat-0
Gem asortat-1
Gem asortat-2
Gem asortat-3
Gem asortat-4
Gem asortat-5
Gem asortat-6

COMENTARII (10)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

17.09.2012, 19:50

iri_iri

iri_iri 1

17.09.2012, 20:09

cred si eu ca a iesit o bunatate cand ai pus atatea fructe si arome

Sim0na

Sim0na 1

17.09.2012, 22:09

Ce combinatie faina!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!