Gem de gutui si mere

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 20 Sep 2016 | 721 vizualizari

 

Aveam niste gutui si mere, nu foarte multe, incepusera sa dea semne de oboseala, asa ca le-am facut patul sa se odihneasca cum trebuie......

 

INGREDIENTE

  • cca 760 g gutui curatate si rase
  • cca 600 g mere curatate si rase
  • 400 ml apa
  • 700 g zahar
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de gutui si mere:

Mai intai am curatat gutuile si merele si le-am dat pe razatoarea mare. Intr-o cratita am pus zaharul cu apa, apoi am adaugat gutuile si merele rase, am amestecat bine si am pus cratita pe foc, la foc mic, pentru cca 1 si 1/2 ore, din cand in cand am amestecat sa nu se lipeasca. Cand au fost suficient de fierte si scazute, am asezat gemul in borcanele sterilizate, le-am capacit si apoi le-am bagat in cuptor, cuptor ce a fost incins inainte. Le lasam pana a doua zi cand le depozitam in camara. Sunt bune la iarna, la diverse umpluturi pentru prajituri sau asa simplu intins pe-o felie de paine...pana al iarna se odihnesc linistit in camara...

 

RETETA IN IMAGINI

Gem de gutui si mere-0
Gem de gutui si mere-1
Gem de gutui si mere-2
Gem de gutui si mere-3
Gem de gutui si mere-4
Gem de gutui si mere-5
Gem de gutui si mere-6
Gem de gutui si mere-7
Gem de gutui si mere-8

COMENTARII (19)

anca_rm

anca_rm 1

21.09.2016, 09:01

delicios , si eu vreau sa fac dar nu stiu cand apuc

miki_a

miki_a 1

21.09.2016, 19:56

Ce bucurie este acest gem la iarna!

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

22.09.2016, 09:39

imi place aceasta combinatie de gem!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!