Gem de capsuni

de CameliaR in Dulceata / Gem, 6 Iun 2017 | 10981 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 kg capsuni
  • 2 kg zahar
  • 80 ml zeama de lamaie
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni:

Rupem coditele la capsuni, apoi le spalam foarte bine.

 Intr-o oala mare, punem un strat de capsuni si un strat de zahar. Procedam astfel pana terminam toata cantitatea de zahar si de capsuni. Asezam oala pe foc mic. Cand incepe sa fiarba, trebuie sa adunam spuma ce se formeaza la suprafata. Adaugam zeama de lamaie si amestecam usor. Lasam gemul sa fiarba la foc mic, pentru aproximativ 2 ore sau pana cand lichidul scade, iar gemul isi schimba culoarea in rosu aprins. Amestecam din cand in cand.

Intre timp, ne ocupam de sterilizarea borcanelor. Cand gemul este gata, il dam deoparte pentru 5 minute. Punem gemul fierbinte in borcanele spalate, uscate si sterilizate. Infiletam bine capacele, iar apoi le intoarcem cu susul in jos pentru a se crea vid. Le lasam asa pana se racesc la temperatura camerei, apoi le putem depozita intr-un loc racoros. Mi-au iesit 3 borcane mari si 2 mici.

Este un gem tare parfumat si foarte gustos! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Rocsi 1

07.06.2017, 19:48

O bunatate de gem! Saptamana asta vreau si eu sa fac!

kytz 1

10.06.2017, 11:57

Deliciu.... !

Rahela Velicu 1

13.06.2017, 15:33

Aromat si delicios!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gem de capsuni