Gem de cirese

de Ela68 in Dulceata / Gem, 16 Iun 2013 | 1370 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 900 gr cirese negre, pietroase
  • 400 gr zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 100 ml apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de cirese:

Curatam ciresele de codite, le spalam si le scoatem samburii.

Punem la fiert apa impreuna cu zaharul si lasam pana siropul se leaga.

Adaugam fructele si cand incepe sa fiarba indepartam spuma formata.

Pentru ca imi place sa ramana fructele intregi, cam dupa aproximativ 20 de minute de cand a inceput sa fiarba si am luat toata spuma, eu scot din zeama si las atat cat fructele sa fie acoperite.

Adaug zeama de lamaie si mai las sa fiarba cateva minute la foc mic pana zeama este legata, proband cu o lingura rezulta picaturi bine conturate.

Se pune fierbinte in borcane si se lasa acoperite pana se racesc complet.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Gem de cirese-0
Gem de cirese-1
Gem de cirese-2
Gem de cirese-3
Gem de cirese-4
Gem de cirese-5

COMENTARII (24)

nilgun

nilgun 1

17.06.2013, 20:36

haha ..pietroase se numesc , chiar daca sunt ele pretioas de bune

Corinuta

Corinuta 1

17.06.2013, 21:50

Ela68

Ela68 1

17.06.2013, 22:15

la cat am dat pe ele sunt si pretioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!