Gem de piersici cu nuci

de alilianaa in Dulceata / Gem, 29 Iul 2014 | 5388 vizualizari

 

bine ca am reusit s-o pun la borcane....:))

 

INGREDIENTE

  • 2,5 kg de piersici taiate feliute
  • 1 kg zahar
  • o cana cu nuci
  • un praf de scortisoara
  • un plic zahar vanilat
  • zeama de la o lamaie
  • o ceasca de apa ( 100 ml)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de piersici cu nuci:

Piersicile se spala bine  dupa care se taie cu cutitul feliute. Cand si cand le stropim cu zeama de lamaie sa nu se inchida la culoare. Intr-o cratita se pune apa si zaharul, putina zeama de lamaie la fiert si se lasa pana se face un sirop. Cand siropul este legat, se adauga fructele. Le lasam cca 20 minute, adaugam nuca si praful de scortisoara, le stropim cu zeama de lamaie si la final punem zaharul vanilat. Incercam pe o farfuriuta siropul/compozitia daca este legata. Daca este gata, se da de-o parte si se pune fierbinte in borcane. Se pune la rece. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

preventiv, se mai pot pune la copt in cuptorul aragazului pret de 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de piersici cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

29.07.2014, 21:25

Ce combinatie....

alilianaa 1

30.07.2014, 12:22

Multumesc, cu drag

MOKUSKA 1

30.07.2014, 17:27

nu am gustat niciodata, dar cred ca aroma este pe minunata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gem de piersici