Gem de prune

de babi5 in Dulceata / Gem, 20 Aug 2013 | 6616 vizualizari

 

Prune sunt din belsug ,variante pentru a le transforma in :dulceturi ,gemuri ,magiunuri ,compoturi sunt .....,numai chef de lucru sa fie ...Si daca nu avem cumparam ..hi.hi .. Am ales de data asta varianta Jamilei doar ca am folosit o cantitate mai mare de fructe si in locul vaniliei am pus scortisoara ..Timpul de fierbere trebuie prelungit fiindca nu este suficient o ora si un sfert asa cum este recomandat.Eu am fiert peste 2,5 ore si a iesit un picut cam fluid .. (probabil ca la o cantitate mai mare de fructe trebuieste . si timpul de fierbere mai mare ..) Cu respect mutumesc Jamilei.

 

INGREDIENTE

  • 7 kg de prune desimburite
  • 3 kg de zahar
  • 1 lingura scortisoara macinata
  • 1 conservant Dr, Ottker
  • 2 lamai
Portii: 22
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

Am cules prunele,le-am spalat si le-am  desimburit, le-am amestecat cu scortisoara si 2 kg de zahar si le-am lasat la rece pina a doua zi .

A doua zi le-am pus la fiert.

Cind au inceput sa clocoteasca am pus si celalalt kg de zahar si am lasat  sa fiarba la foc mic .

Eu am lasat la fiert 2,5 ore (dar nu este suficient ) trebuie sa fiarba  pina vedem ca se ingroasa; dupa fierbere  l-am pus in borcanele in prealabil  bine sterilizate si uscate ,le-am inchis ermetic  ,apoi le-am acoperit cu o patura pina a doua zi si destinatia precisa in camarile fetelor si a mea.

 

TIPS-URI

1

Bun tare pentru clatite ,prajituri si mic dejun

RETETA IN IMAGINI

Gem de prune-0
Gem de prune-1

COMENTARII (25)

babi5

babi5 1

21.08.2013, 13:09

multumesc Rocsi

babi5

babi5 1

21.08.2013, 13:09

Multumesc Crisulina

babi5

babi5 1

21.08.2013, 13:10

Multumesc mamaieelena

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!