Gem de zmeura

de Brindusa in Dulceata / Gem, 29 Sep 2011 | 1034 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg zmeura proaspata
  • 500 g- 750 g zahar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de zmeura:

Spala zmeura si scurge-o bine. Pune zmeura intr-o cratita cu peretii grosi, de exemplu un wok. 

Pune cratita pe aragaz, la foc mediu, pana ce fructele au inceput sa se zdrobeasca. Trece jumatate din cantitatea de fructe printr-o strecuratoare, ca sa elimini semintele. Pulpa si sucul de fructe pune-le la loc in wok. Fierbe fructele pana ce gemul se ingroasa. Adauga zaharul si fierbe la foc mic gemul, amestecand din cand in cand, pana cand se intareste. In total dureaza in jur de 2 ore

Pune gemul fierbinte in borcane curate. Lasa borcanele desfacute pana ce se racesc putin, apoi inchide-le bine cu capace. Cand gemul s-a racit, pune-l in camara pentru iarna.

Si nu uita sa lasi putin intr-o farfurie, ca sa-l savurezi asa, proaspat, cu putina paine calda de casa

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gem de zmeura 127207
retete culinare - Gem de zmeura 127208

COMENTARII (11)

alinutzika 1

30.09.2011, 15:05

delicioasa

MIUTA 1

30.09.2011, 17:56

Foarte buna

Lau 1

02.10.2011, 21:55

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!