Ghebe murate

de Rocsi in Muraturi, 23 Sep 2014 | 6552 vizualizari

 

In camara mea, anul acesta si-a facut aparitia o noua reteta. Eu pun buretii mereu doar cu sare, iar cu ani in urma mama facea si salata, dar sotul meu a zis ca a mancat el undeva bureti murati si ca i-au placut. Asa ca, pentru inceput, am facut doar 3 borcane mici pentru a le testa, si daca vor fi pe placul alor mei la anul voi face o cantitate mai mare. Dar sunt sigura ca au iesit grozavi...

 

INGREDIENTE

  • 1,500 gr ghebe
  • 250 ml otet
  • 1 lingura sare mare
  • 1 litru apa
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • 6 catei de usturoi
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghebe murate:

Buretii ii curatam de mizerii, ii spalam, apoi ii punem intr-un bol cu apa rece, presaram putina sare si ii lasam asa jumatate de ora.
Ii scurgem de aceasta apa si ii mai trecem pe sub un jet de apa.
Intr-o oala punem niste apa cu un varf de sare mare, le punem pe foc, si cand clocoteste dam drumul buretilor si ii fierbem 20 de minute. Dupa acest timp ii scurgem si ii lasam 5 minute sa se racoreasca.

Intr-o oala punem 1 litru de apa, otetul, sarea, boabele de piper, foile de dafin rupte bucatele. O transferam pe foc si cand da primul clocot o luam de pe aragaz.
Curatam usturoiul si il spalam.
In 3 borcane de 300 gr (mie atat mi-au iesit), punem cate un catel de usturoi, buretii, turnam zeama fierbinte (puteti face si mai putina zeama, pentru ca mie mi-a mai ramas) si iar cate un catel de usturoi.

Inchidem bine borcanele cu capacele lor, le invelim intr-o patura si le lasam acolo pana a doua zi, apoi le ducem la rece.

 

RETETA IN IMAGINI

Ghebe murate-0
Ghebe murate-1
Ghebe murate-2
Ghebe murate-3
Ghebe murate-4
Ghebe murate-5
Ghebe murate-6

COMENTARII (34)

Rocsi

Rocsi 1

28.09.2014, 20:22

Laura

Rocsi

Rocsi 1

28.09.2014, 20:23

E bine sa avem acolo in camara pentru iarna Dantes

Rocsi

Rocsi 1

28.09.2014, 20:23

Multumesc Anca

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!