Castraveti la otet (pentru iarna)

de Dya Daniela Andrei in Muraturi, 3 Sep 2014 | 2482 vizualizari

 

Aceasta este reteta pe care o pregateste mama mea in fiecare an si cu care nu da gres niciodata. Nu se adauga nici un fel de conservanti, aspirine sau mai stiu eu ce.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg castraveti mici (pentru a ii putea aseza in borcanase)
  • 2-3 cepe potrivite
  • 2-3 morcovi
  • 1,5 l otet
  • flori de marar
  • boabe de piper si de mustar
  • cate o lingurita cu sare (de bucatarie) si o alta de zahar pentru fiecare borcan in parte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti la otet (pentru iarna):

Spalam castravetii, foarte bine, cu apa rece.

Legumele (ceapa si morcovii) se curata de coaja si se taie in felii/rondele.

Se asaza castravetii in borcanase impreuna cu legumele, florile de marar, boabele de piper si mustar.

Se presara sarea si zaharul (cate o lingurita pentru fiecare borcanas), se adauga otetul (cam un sfert din capacitatea borcanului) si se completeaza cu apa. 

Se asaza apoi toate borcanele intr-o cratita mai mare, umpluta cu apa, si se fierb la foc mic, pentru 30-40 de minute.

Dupa racirea completa, se depoziteaza in camaruta bucatarasului. :)

 

TIPS-URI

1

Cantitatile pentru legume si condimente sunt orientative. Se adauga dupa gust.

RETETA IN IMAGINI

Castraveti la otet (pentru iarna)-0
Castraveti la otet (pentru iarna)-1
Castraveti la otet (pentru iarna)-2
Castraveti la otet (pentru iarna)-3
Castraveti la otet (pentru iarna)-4
Castraveti la otet (pentru iarna)-5
Castraveti la otet (pentru iarna)-6

COMENTARII (26)

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

03.09.2014, 23:58

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

04.09.2014, 10:33

foarte buni

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

04.09.2014, 13:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!