Gogoșari conservați la rece

de Panacris in Conserve, 21 Sep 2014 | 24984 vizualizari

 

Vorba aceea, omul învață toată viața, după atâta timp am aflat și eu rețeta ideală de a conserva gogoșarii, la rece, fără fierbere. Rețeta e de când lumea, dar eu abia anul acesta am descoperit-o. Cleme, mulțumesc, deși am fost cam neîncrezătoare, chiar e rețeta ideală. Eu am adus un pic de adăugiri a la Panacris, că altfel nu se putea :P

 

INGREDIENTE

  • gogoșari 10000 g cumpărați ( 8000 g curățați),
  • oțet 9 grad 800 ml,
  • zahăr tos 800 g,
  • sare pentru murături 300 g,
  • semințe de muștar 2-3 linguri,
  • boabe de coriandru 2-3 linguri,
  • boabe de enibahar 13 boabe,
  • boabe de piper 2-3 lingurițe,
  • foi de dafin 13 bucăți,
  • cimbru uscat 2-3 linguri,
  • hrean 4-5 bucăți,
  • usturoi 3 căpățâni.
Portii: 13
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogoșari conservați la rece:

Gogoșarii se spală, se taie în optimi, recunosc, la acesată etapă m-a ajutat TataZmeu ;) și se pun într-un vas încăpător, dacă nu aveți unul mare, atunci puneți în două, încercând să păstrați proporțiile. Între timp se amestecă oțetul cu zahărul, sarea și mirodeniile. După ce s-a terminat acțiunea curățat, feliat, se adaugă amestecul de oțet, zahăr, sare și miorodenii, amestecându-se ușor, astfel încât să cuprindă toată compoziția de gogoșari. Se acoperă și se lasă la odihnă peste noapte. A doua zi se mai amestecă din când în când, iar dacă ați avut gogoșarii în două vase, acum că s-au ”lăsat” se pot pune într-un singur vas, amestecându-se astfel încât să se egalizeze compoziția. Sper că nu v-am pierdut pe drum cu explicațiile:d Încerc să explic pas cu pas, ca să înțeleagă și sceptici (așa cum am fost eu:D)! Așa, să revin! După cca. 12 ore veți obesrva că s-a format o zeamă suficientă.  După 24 de ore chiar și 36 de ore, depinde de timpul și răbdarea voastră, se pun gogoșarii, în borcane sterilizate, se adaugă usturoi și hrean, apoi se căpăcesc și se pun la odihnă, până în zilele friguroase de iarnă, când îi vom savura alături de preparate delicioase din carne ;)

Răbdare, spor și succes!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gogoșari conservați la rece 342848
retete culinare - Gogoșari conservați la rece 342849
retete culinare - Gogoșari conservați la rece 342850
retete culinare - Gogoșari conservați la rece 342851
retete culinare - Gogoșari conservați la rece 342852
retete culinare - Gogoșari conservați la rece 342853
retete culinare - Gogoșari conservați la rece 342854
retete culinare - Gogoșari conservați la rece 342855
retete culinare - Gogoșari conservați la rece 342856
retete culinare - Gogoșari conservați la rece 342857
retete culinare - Gogoșari conservați la rece 342858
retete culinare - Gogoșari conservați la rece 342859
retete culinare - Gogoșari conservați la rece 342860

COMENTARII (28)

Xandrinne 1

20.08.2016, 08:56

elucubratiiculinare 1

20.08.2016, 09:03

tare buni la iarna

dantes 1

20.08.2016, 09:15

Buni!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S