Salata de gogonele verzi la borcan

de Ksenya in Conserve, 13 Oct 2021 | 4645 vizualizari

 

O salata ce isi face loc cu succes pe masa.
Va indemn s-o incercati mai ales ca este sezonul gogonelelor.
Din cantitatea de mai jos rezulta 5 borcane de 720g
 

 

INGREDIENTE

  • 1500 g gogonele verzi taiate felii
  • 500 g gogosari taiati julienne
  • 600 g morcov curatat si dat prin razatoarea mare sau taiat julienne
  • 4 cepe curatate si taiate solzisori
  • 2 linguri fara varf sare
  • 3 linguri fara varf zahar
  • 3 linguri otet 9%
  • 3-4 linguri ulei.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de gogonele verzi la borcan:

Intr-o oala incapatoare, adaugati toate legumele taiate, adaugati zaharul si sarea si lasati 2-3 ore, amestecand de cateva ori.

Inainte de a o pune pe flacara, adaugati uleiul, amestecati si, din momentul fierberii, 35 de minute o fierbeti la foc potrivit. Amestecati din cand in cand.

La final adaugati otetul, amestecati si mai fierbeti 2-3 minute.

Umpleti imediat borcanele sterilizate cu salata, infiletati bine cu capace la fel sterilizate. Intoarceti borcanele cu capacul in jos, acoperiti cu patura si lasati-le acolo pana s-au racit complet.

TIPS-URI

1

Nu fierbeti mai mult salata riscati sa terciuiasca

2

La servire, puteti stropi cu un pic de ulei

3

Daca doriti mai picanta, puteti sa adaugati un ardei iute sau doi, cum va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de gogonele verzi la borcan" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Morcovi murati