Ghiveci Ratatouille traditional

de Catalina L in Mancaruri de post, 25 Sep 2016 | 1124 vizualizari

 

Ratatouille este o reteta de legume tradiţională, din regiunea Provence a Franţei.


Este compusă din legume fierte: vinete, ceapă, dovlecei, ardei şi roşii. 


Ca orice retetă „tradiţională”, nu există un mod exact de a o prepara, doar anumiţi paşi sunt obligatorii. 


Există două metode de a prepara legumele: fierberea lor separat sau toate împreună.


Aveti aici metoda traditionala :  legumele se fierb separat.


Aceasta metoda pastreaza mai bine gustul și aroma fiecărui ingredient . Dar ... este mai lunga si cu mai multa grasime - punem ulei de masline de fiecare dată cand prajim o leguma. 


Dar rezultatul este exceptional, legumele raman intregi si sunt gatite in ritmul lor propriu . A doua metodă - legumele se fierb impreuna- este mai economica atat in timp cat si-n ulei de măsline dar se pierde in aroma si consistența ....


Am facut si a 2a metoda cand am facut o cantitate mare si pus in borcane pentru iarna- vezi aici.


 

 

INGREDIENTE

  • 7 roșii
  • 2 vinete
  • 2 cepe mici (1 mare)
  • 2 ardei roșii
  • 5 dovlecei (3 verzi și 2 galbeni)
  • 1 catel de usturoi,
  • cimbru, frunze de dafin
  • 6 linguri de ulei de măsline
  • sare de mare piper, boia
  • busuioc proaspăt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci Ratatouille traditional:

Spalati legumele. Se curata si se  toaca marunt ceapa si usturoiul.

Se taie vinetele si dovleceii in cuburi potrivite.

Se curata ardeii si se taie cubulete. 

Se curata roșiile de piele și se taie în bucăți. Puneti fiecare  tip de leguma în recipiente separate.

Gătitul lor se va face într-o anumită ordine, după cum veți vedea mai jos ...

Se încălzesc 2 linguri de ulei într-o oala adanca și se pune la prajit ceapa cu usturoiul.

Se adaugă ardeii și se asezoneaza cu sare. Se fierb la foc mediu timp de 5 min. Cand ardeii devin moi puneti rosiile, frunza de dafin , paprika si lasati sa fiarba totul la foc mic timp de 20 de minute.

In acelasi timp puneti la-ncalzit intr-o tigaie, 2 linguri de ulei de masline.

Puneti cuburile de vinete, presarati sare, piper si cimbru si gatiti-le timp de 15 minute. Scoateti-le pe o farfurie si rezervati.

Procedati la fel cu dovleceii.

Puneti apoi in sosul de rosii, vinetele si dovleceii gatiti.

Asezonati cu sare și piper. 

Fierbeti la foc mic acoperit  timp de 15-20 de minute. 

La sfarsit adaugam busuoic proaspat tocat. Se poate servi imediat. 

Ratatouille este o mancare consumata atat calda, cat si rece.

Se poate manca simpla cu orez sau o putem folosi ca garnitura pentru carne, peste etc

O putem mixa si manca pe o felie de paine ca aperitiv .

http://leblogdecata.blogspot.fr/2016/09/ratatouille-traditionnelle.html

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ghiveci Ratatouille traditional 457626
retete culinare - Ghiveci Ratatouille traditional 457627
retete culinare - Ghiveci Ratatouille traditional 457628
retete culinare - Ghiveci Ratatouille traditional 457629
retete culinare - Ghiveci Ratatouille traditional 457630
retete culinare - Ghiveci Ratatouille traditional 457632
retete culinare - Ghiveci Ratatouille traditional 457633
retete culinare - Ghiveci Ratatouille traditional 457634

COMENTARII (10)

Anett 1

26.09.2016, 09:51

Catalina L 1

26.09.2016, 09:51

multumesc la toti

Renataedina 1

26.09.2016, 10:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L