Gnocchi

de JustLoveCookin in Paste, 9 Noi 2010 | 3793 vizualizari

 

Gnocchi sunt un fel de mancare cu origini antice si raspandit in toata lumea. Sunt foarte buni si adaptabili la multe sosuri.

 

INGREDIENTE

  • 400 g cartofi ( 3 cartofi marime medie)
  • 200-250 g faina (depinde de tipul cartofilor)
  • un praf de sare
  • 1 ou  
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi:

Se spala cartofii si se fierb in coaja,dupa care se paseaza si se pun peste faina.

Se adauga un ou,se framanta toate ingredientele pana se obtine o biluta compacta. Aluatul rezultat se imparte in 3 turtite.
Se ruleaza baghete ceva mai groase decat un deget si cu un cutit se taie bucati de 2,5 cm fiecare. Le puteti face si un model pentru un aspect original italian,se ia fiecare gnocco si se ruleaza pe furculita infainata pt a crea dungi sau cum prefer eu pe dosul razatoarei de branza. Pe langa scopul estetic ar fi si faptul ca vor absorbi mai mult sos. Se pun la fiert in apa fierbinte si sarata,in care am pus putin ulei.Se vor aseza pe fundul cratitei. Cand urca la suprafata sunt gata. Ii luam cu o paleta si le punem intr-o tigaie peste sosul pe care il vom folosi.

 

TIPS-URI

1

Se servesc cu sos bolognez(ragù) , sos de rosii ,pesto , simpli cu unt si salvie,etc.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gnocchi 61729
retete culinare - Gnocchi 61730
retete culinare - Gnocchi 61731

COMENTARII (19)

gaby_duceag 1

10.11.2010, 13:14

bun venit!ce de retete bune si apetisante!!!

JustLoveCookin 1

10.11.2010, 17:18

Bun gasit ! La mai multe retete,ca ma deranjeaza tare eticheta de incepator cred ca le-ati facut anumea

Cris2711 1

12.03.2011, 14:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18