Gogosele umplute cu crema

de Constelatialeu in Prajituri, 18 Ian 2013 | 3667 vizualizari

 

Este reteta de ecler,dar mie imi place sa le spun gogosele,pentru ca le dau forma de gogosica.La reteta asta lucram in duet,balanta mea face compozitia,eu le asez in tava,le pun la copt si le umplu cu crema.Folosesc mai multe variante de crema,vanilie,ciocolata,budinca,frisca...

 

INGREDIENTE

  • aluat
  • 250 g margarina unirea
  • 1/2 l apa
  • 250 g faina
  • un praf de sare
  • 6 oua
  • Crema
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • 200 g unt sau margarina
  • esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele umplute cu crema:

Aluat:

Se fierbe apa cu sarea si margarina pana se topeste, se adauga faina si se amesteca repede sa nu se faca cocoloase. Se lasa la racit dupa care se adauga ouale, unul cate unul. Uneori sunt suficiente 5 oua, daca ele sunt mari. Cu lingurita formam gogosele si le asezam in tava, se coc la foc domol

Crema:

Ouale cu zaharul se freaca bine se adauga amidonul si apoi laptele si se fierbe pe baie de abur pana se ingrosa. Se da de pe foc se adauga esenta de vanilie si se lasa un pic la racit, apoi se adauga untul.

Cand sunt reci, gogosele se taie si se umplu la mijloc cu crema, deasupra putem sa le glazuram.

 

RETETA IN IMAGINI

Gogosele umplute cu crema-0
Gogosele umplute cu crema-1
Gogosele umplute cu crema-2
Gogosele umplute cu crema-3

COMENTARII (18)

Constelatialeu

Constelatialeu 1

18.01.2013, 15:22

Rocsi,imi place sa fac si cred ca incurajarile si laudele primite pe netlog mi-au fost de mare ajutor...

Geanina87

Geanina87 1

18.01.2013, 16:30

ce-as manca si eu una

diana_k

diana_k 1

21.01.2013, 12:05

foarte bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!