Gogosi

de housy in Dulciuri, 4 Apr 2011 | 13035 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 50-70 ml lapte
  • 50 gr margarina unirea
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Amestecati toate ingredientele uscate

Se toarna  laptele putin incalzit si margarina topita si se framanta pana se desprinde usor aluatul de pe peretii ligheanului

Se lasa la dospit intr-un loc caldut, ferit de curent, acoperit cu un prosop curat de bucatarie

Dupa ce aluatul si-a triplat marimea se ia aluat, se pune pe un fund de lemn, presarat cu faina si se intinde foaie nu foarte subtire cu facaletul

Din ea se decupeaza cu paharul forme rotunde ce se aseaza pe o tava 

Se mai lasa la dospit inca vreo 15 minute, apoi in uleiul incins se prajesc gogosile

Se scot pe servet pentru a se absoarbe excesul de ulei si se presara cu zahar

Se pot face si placintele cu diverse umpluturi de gem sau dulceata. Eu am facut placintele cu dulceata de zmeura

Am decupat un cerc mai maricel, pe jumatate din el am pus dulceata, cealalta jumatate am adus-o peste ea, marginile le-am unit cu o furculita si le-am prajit

Merg de minune cu un pahar de lapte batut !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Semlor