Gogosi berlineze

de Andreea Caroline in Dulciuri, 6 Iul 2014 | 34828 vizualizari

 

Ador gogosile...imi aduc aminte de copilarie.De aceasta data am incercat gogosile berlineze dupa


reteta Mihai

>:D< .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba tip '00'
  • 4 oua ( doar galbenusurile)
  • 50 gr drojdie proaspata ( 2 cuburi )
  • 100 gr zahar
  • 550 ml lapte
  • 100 gr unt ( sau margarina)
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • ulei ( pentru prajit)
  • zahar pudra ( pentru pudrat)
Portii: 50
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi berlineze:

Amestecam intr-un bol drojdia maruntita cu zaharul si laptele caldut ( NU fierbinte ! ).

Separam albusurile de galbenusuri.

Adaugam galbenusurile in bolul cu drojdie si amestecam bine .Untul il topim si il lasam apoi sa se raceasca si il adaugam in bol.

Amestecam ingredientel bine cu ajutorul unui tel.

Separat amestecam faina cu sarea si o adaugam in bol si framantam pana obtinem un aluat neted si elastic.Acoperim si lasam la dospit la loc cald . 

Cand aluatul a dospit il punem pe masa si i mai framantam putin pentru a scoate aerul din el.Impartimi aluatul in 50 bucatele cele le rotunjim intre palme si le asezam pe patratele de hartie de copt.

Se acopera gogosile si se lasa la dospit inca o ora ( cel putin) .

Punem ulei intr-o tigaie mai adanca si lasam sa se incinga bine.

Prajim gogosile pe ambele prarti si le scoatem pe un servet de hartie pentru a elmina uleiul in exces.

Pudram cu zahar pudra dupa preferinta fiecaruia.

Sursa

 

RETETA IN IMAGINI

Gogosi berlineze-0
Gogosi berlineze-1
Gogosi berlineze-2
Gogosi berlineze-3
Gogosi berlineze-4
Gogosi berlineze-5
Gogosi berlineze-6
Gogosi berlineze-7
Gogosi berlineze-8
Gogosi berlineze-9

COMENTARII (47)

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

07.07.2014, 23:26

luckycake...

Rux

Rux 1

16.08.2014, 21:33

Perfecte mami frumos!

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

17.08.2014, 21:29

Rux

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!