Gogosi cu iaurt

de Panacris in Dulciuri, 14 Mar 2012 | 4591 vizualizari

 

"Maricica" a somat zilele astea asa ca am pus-o la treaba, sa ne faca ceva bun!

 

INGREDIENTE

  • faina alba 600 g.
  • ou 1 buc.
  • iaurt degresat 200 ml.
  • sare iodata 1 lingurita
  • zahar tos 3 lingurite
  • drojdie uscata 2 lingurite
  • ulei 3 linguri
  • coaja de lamaie
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit cca. 500 ml.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu iaurt:

Faina se cerne direct in vasul de la masina de paine. Se adauga oul intreg, iaurtul, sarea, zaharul, coaja de lamie si drojdia. Se seteaza "Maricica" :D, (masina de paine) la programul de aluat, se urmareste un pic aluatul pana se omogenizeaza bine, ajuntandu/se eventul cu inac putin ulei sau faina. Dupa 90 de minute, se scoate aluatul gata dospit si se inyide pe planseta de lucru. Se intinde si se taie gogosile, de data astea le/am facut inimioare, chiar daca numai e Sf. Valentin sau Dragobete, dragostea pluteste tot anul in aer. Se mai lasa un pic la crescut si se prajesc in ulei incins. Se presara zahar pudra la servire. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu caise