Gogosi cu scortisoara

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 12 Noi 2011 | 4125 vizualizari

 

Ceva dulce si aromat pentru weekend :)

Sa aveti un sfarsit de saptamana insorit!!!!

 

INGREDIENTE

  • 100 ml lapte
  • 200 ml apa
  • 3 lg ulei
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 700 g faina
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 praf de sare
  •  
  • 100 g zahar tos
  • 50 g  zahar pudra
  • 1 lingura scortisoara
  •  
  • Sos de ciocolata:
  • 100 g ciocolata
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingura unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu scortisoara:

Aluat:

Manual:
Ingredientele uscate se amesteca,la fel si cele lichide.Intr-un castron incapator se pun ingredientele uscate,se face o adancitura in mijloc si se toarna ingredientele umede; se amesteca cu o lingura de lemn(cat se poate), apoi se fraamanta cu mana 15 minute.

 Aluatul se lasa in castron, la loc cald pana isi dubleaza volumul.

 La masina de paine:

In cuva masinii se pun ingredientele umede si sarea,apoi faina,zaharul si drojdia.Se seteaza la progamul de framatare si dospire(1 ora si 30 minute).

Aluatul dospit se rastoarna pe masa infainata si se imparte in doua parti. Se intind in foi de 2-2,5 cm grosime din care se decupeaza cerculete mici sau din aluat se modeleaza bilute. Se lasa pe masa 10 minute pentru a se odihni.

Intr-un ceaun se pune aprox 500 ml ulei si se incinge bine. Se pun cerculetele in uleiul incins pana se rumenesc pe ambele parti, apoi se scot pe sevetele absorbante, apoi se trec prin amestecul de zahar si scortisoara.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gogosi cu scortisoara 133194
retete culinare - Gogosi cu scortisoara 133195
retete culinare - Gogosi cu scortisoara 133197

COMENTARII (13)

diaconta 1

12.11.2011, 22:11

de-aici veneau aromele astea imbietoare

MIUTA 1

13.11.2011, 19:01

Super reteta arata tare bine

Krystyan Trendy 1

18.11.2013, 06:39

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: