Gogosi pufoase si rapide

de Dana_Retetegg in Dulciuri, 10 Noi 2012 | 7673 vizualizari

 

Cred ca sunt cele mai simple si rapide gogosi pe care le-am facut pana acum, nu necesita framantare, efort sau timp prea mult, perfecte cand vrem ceva dulce si buuun:)

 

INGREDIENTE

  • 350 ml lapte batut (sau iaurt),
  • 4-5 linguri de zahar,
  • 2 oua,
  • zahar vanilat,
  • praf de copt,
  • esente (rom, lamaie),
  • 400-500 g faina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase si rapide:

Intr-un bol mai mare am batut ouale cateva minute cu un tel, apoi am pus laptele, esentele, zaharul si zaharul vanilat. Am batut bine tot cu telul cateva minute pana s-a topit zaharul.

Apoi am pus praful de copt si faina. Faina vom pune intre 400 si 500 g cam cat sa fie compozitia asa mai grosuta, mai groasa ca la clatite dar nu foarte groasa. Trebuie sa curga doar putin din lingura.

Cu o lingura am luat din aluat si cu o lingurita am impins compozitia din lingura in tigaia cu ulei incins.

Ele se umfla imediat si se rumenesc repede. Le-am intors pe toate partile si cand s-au rumenit le-am scos pe un servet pus pe farfurie. Ca sa nu fie prea imbibate de ulei.

Eu le-am pudrat cu zahar, dar sunt super si cu dulceata!

 

RETETA IN IMAGINI

Gogosi pufoase si rapide-0
Gogosi pufoase si rapide-1

COMENTARII (29)

Dana_Retetegg 1

11.11.2012, 17:33

Sim0na 1

12.11.2012, 12:34

Vre-o 2 si ptr mine!!

Dana_Retetegg 1

12.11.2012, 18:17

Acusi trimit

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04