Gogosi sau pancove

de danakarin in Prajituri, 12 Feb 2013 | 7852 vizualizari

 

Azi e ultima zi a carnavalului, Faschingdienstag! In afara de distractie, muzica, dans si costumatie despre care va voi povesti imeditat, toata lumea mananca, in mod traditional gogosi- Karpfen ! Am facut si eu, si, indiferent cum le numim, pancove sau Krafle ca in Banat, se topesc in gura !

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte caldut
  • 50 g de zahar
  • 100 g de unt
  • un pachet de drojdie uscatasau 30 g de drojdie proaspata
  • 500 g de faina
  • un pachet de zahar vanilat
  • 1 lingura de rom
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 3 galbenuse
  • 150 g de gem de caise de preferinta, eu am avut gem de fructe de padure
  • 3/4 l de ulei pentru prajit
  • zahar praf
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi sau pancove:

Amestecam o parte din laptele caldut cu drojdia proaspata si cu o lingurita de zahar. Topim untul in restul de lapte, batem ouale si le adaugam la aceasta compozitie. Separat amestecam faina cu restul de zahar, un praf de sare, zaharul vanilat si coaja de lamaie, romul si in final, din toate componentele, framantam un aluat nu prea tare. Lasam aluatul 12 ore in frigider, spune cartea. Sau 1 ora la crescut in loc caldut, dar atunci, pentru a evita bulele prea mari de aer, aluatul trebuie framantat de 2 ori intre timp.
In cazul in care aveti o masina de de facut paine, cum am eu, puneti toate ingredientele in masina de paine, incepand cu cele lichide si porniti progranul de aluat. O masina din aceata, pentru cei dintre voi care fac des prajituri din aluaturi crescute, este aur la casa omului !
Am impartit aluatul in doua, intins apoi o foaie , precum vedeti, am pus la intervala egale cate o lingurita de gem, am intis a doua foaie peste prima, am lipit aluatul la colturi prin apasare, si cu un pahar, in lipsa de forma de metal, am taiat pancovele. Marimea o alegeti voi, cam in jur de 8 cm diametru, ale mele au fost mai micute.
Prin apasare, cele doua straturi se lipesc intrre ele. Le-am lasat sa creasca si le-am prajit in ulei fierbinte. In prima faza, acoperim cu un capac tigaia pentru 2 minute. Astfel vor creste frumos, si vor primi acel inel deschis la culoare la mijloc. Apoi le intoarcem pe calalata parte si le prajim pina au o culoare frumoasa aurie.

 

RETETA IN IMAGINI

Gogosi sau pancove-0
Gogosi sau pancove-1
Gogosi sau pancove-2
Gogosi sau pancove-3
Gogosi sau pancove-4

COMENTARII (22)

Criss

Criss 1

13.02.2013, 13:16

danakarin

danakarin 1

13.02.2013, 21:26

Criss

babi5

babi5 1

18.11.2013, 17:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!