Gombotele din gris

de gabrielasfechis in Dulciuri, 14 Ian 2016 | 3265 vizualizari

 

Vorbeam ieri la telefon cu o prietena noua si imi povestea ca mama ei ii facea aceasta mancare pe cand era mica si tare ii placea.
Azi m-am decis sa le fac si eu poate ne plac.
Succesul e garantat !
Si mai sunt si perfecte si pentru pitici :)

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • gris
  • 150 g pesmet
  • 3 linguri zahar brun
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 40
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gombotele din gris:

Punem laptele la fiert impreuna cu zaharul. Cand incepe sa fiarba punem grisul in lapte in timp ce amestecam cu un tel. Grisul obtinut trebuie sa fie ceva mai gros, deci puneti mai mult gris. Lasam pe foc sa ii dea un clocot apoi oprim si tragem cratita deoparte.

In alta cratita punem pesmetul, zaharul brun si zaharul vanilat si il lasam la foc mic, amestecand din cand in cand, pana se infierbanta, dar sa nu se topeasca zaharul.

Amestecul de pesmet l-am pus intr-un bol mai adanc ca sa nu ma ard de cratita. Din gris, dupa ce s-a mai racit putin, suficient cat sa nu ne ardem la maini, am format bilute mici, ca la raffaelo, pe care le-am treut orin pesmet.

Asezam bilutele date prin pesmet pe o farfurie, presarand din pesmet peste ele.

Se pot servi calde si reci.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot face si mai mari si sa pune-ti ceva fructe inauntru :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Gombotele din gris" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gris cu sirop de zahar ars