Gomboti - galuste cu prune

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 7 Sep 2010 | 6049 vizualizari

 

vazandu-va pe toate ca ati facut am trecut si eu la treaba, am mancat o singura data la brasov asa ceva si imi aduc aminte ca am luat una si imi era rusine sa mai iau ca erau tare bune :))

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi
  • 1 cub de unt
  • 100 g faina
  • 1 ou
  • pesmet
  • un praf de sare
  • un cub de unt pt pesmet
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • scortisoara
  • prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti - galuste cu prune:

Spalam cartofii, ii punem la fiert.

Dupa ce au fiert ii zdrobim ca pentru piure, apoi punem oul, faina si amestecam bine.

Spalam si punele, coatem samburii si punem 1 pliculet de zahar vanilat in interiorul fiecareia.

Cu  mana umezita luam putin aluat, in intindem in palma, apoi punem pruna in mijloc formand o galusca.

Intre timp punem pe foc o oala cu apa si sare pe care o lasam sa dea in clocot, apoi punem galustele, dand focul mic, pentru a nu se sparge, sunt gata cand se ridica la suprafata.

Intr-o tigaie topim untul, peste care vom pune pesmetul amestecamd usor, luam de pe foc si punem zaharul vanilat si scortisoara.

scoatem galustile si le dam prin pesmet.

 

RETETA IN IMAGINI

Gomboti - galuste cu prune-0
Gomboti - galuste cu prune-1
Gomboti - galuste cu prune-2
Gomboti - galuste cu prune-3
Gomboti - galuste cu prune-4
Gomboti - galuste cu prune-5
Gomboti - galuste cu prune-6
Gomboti - galuste cu prune-7
Gomboti - galuste cu prune-8
Gomboti - galuste cu prune-9
Gomboti - galuste cu prune-10

COMENTARII (19)

Cris2711

Cris2711 1

20.07.2011, 16:13

Lau

Lau 1

20.07.2011, 16:22

cocolina

cocolina 1

17.04.2012, 21:43

Frumosi,eu nu am mancat gomboti de cartofi doar de gris dar cred ca sunt un deliciu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!