Gomboti (galuste) cu prune

de dakris in Dulciuri, 24 Sep 2012 | 5878 vizualizari

 

Pentru ca am tot vazut si auzit "galuste cu prune" peste tot, am zis ca trebuie sa fac si eu. E prima data cand le fac...am citit mai multe retete, le-am "compilat" si iata ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 17-18 prune medii
  • 4 cartofi medii (aprox. 500 g)
  • 150 g faina
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 3 lingurite scortisoara macinata
  • 100 g pesmet
  • 3-4 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti (galuste) cu prune:

Zaharul il amestecam cu scortisoara.

Prunele le spalam, le taiem pe o parte si scoatem samburii in locul carora punem zahar amestecat cu scortisoara.

Intr-o tigaie se pune pesmetul peste uleiul deja incins, se amesteca bine si il mentinem pe foc pana se rumeneste putin, apoi se lasa la racit, moment in care se adauga amestecul de zahar si scortisoara ramas dupa umplerea prunelor.

Cartofii se fierb si se paseaza. Cand s-au racit se adauga ouale si se incorporeaza faina. Va rezulta o coca lipicioasa care se modeleaza cu mainile bine infainate. Astfel, luam putin aluat, formam o bila in palme si o aplatizam; in mijloc se pune pruna care se “imbraca” in aluat rezultand o bila. Se aseaza pe o farfurie, tocator etc infainat.

Punem o cratita cu apa pe aragaz, cand incepe sa fiarba se scufunda galustele (nu le inghesuim in oala, le fierbem pe rand!). Cand se ridica la suprafata se scurg si se tavalesc prin pesmetul dulce cu aroma de scortisoara.

 

RETETA IN IMAGINI

Gomboti (galuste) cu prune-0
Gomboti (galuste) cu prune-1

COMENTARII (20)

elucubratiiculinare 1

28.09.2012, 18:43

sunt delicioase

babi5 1

03.09.2013, 08:37

gaby_gabytza 1

03.09.2013, 18:26

buuune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04