Grătar la iarbă verde :)

de LadyCrs in Mancaruri cu carne, 1 Mai 2012 | 3094 vizualizari

 

Grătărelul de 1 Mai 2012...cu voie bună și cei dragi alături!

 

INGREDIENTE

  • ciuperci
  • ardei gras roșu
  • ardei gras verde
  • ceapa
  • dovlecel
  • piept de pui
  • roșii
  • bețe pentru frigărui
  • condimente ( pentru grătar, carne de porc, boia dulce, oregano, busuioc, rozmarin, ulei , usturoi, sre, piper, condimente picante )
  • pulpă de porc
  • usturoi
  • mici
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Grătar la iarbă verde :):

Totul a fost pregătit cu o seară înainte și lăsat să stea la marinat.

Pentru friptura de porc am procedat astfel: am spălat bucata și am secționat-o în bucăți mai grosuțe ( pentru a nu se usca pe grătar). Am condimentat-o bine bine  și am tăiat câteva fâșiuțe de ceapă și câțiva căței de usturoi  și am lăsat-o peste noapte într-o pungă legată la capăt în puțină bere.

Legumele pentru grătar au fost spălate , curățațe. Dovlecelul l-am tăiat felii , ciupercuțelor le-am rupt codițele, ardeiul l-am tăiat pe lung ( am obținut câte 4-5 bucăți mai mari), ceapa întreagă am tăit-o în felii mai grosuțe. Le-am condimentat cu sare , piper și le-am stropit cu ulei și le-am lăsat într-un castron acoperit în frigider peste noapte. Legumele sunt gata când se înmoaie și intră furculița cu ușurință în ele.

Pentru frigărui am procedat astfel: am spălat legumele; am folosit roșie,ceapă, ardei gras, ardei roșu, și piept de pui pe care le- am tăiat  în bucățele ( încercând cât de cât să le tai în mod egal într-o formă pătrată sau dreptunghiulară; roșia am decojito de jur împrejur cu cuțitul și am tăiat bucățele din ea,iar pulpa am lăsat-o deoparte pentru un sos sau altă mâncărică ). Am făcut din ulei și condimente un sosuleț să zic așa si le-am uns cu o pensulă pe toate părțile. Le-am lăsat în tavă la frigider acoperite peste noapte. Ordinea în care le așezați pe bețe este aleatorie..eu am început cu roșia și am terminat cu ea..și am pus câte 4 bucăți de carne pe fiecare băț.

Dintre toate legumele și frigăruile au fost preferatele mele și a celorlalți!

 

RETETA IN IMAGINI

Grătar la iarbă verde :)-0
Grătar la iarbă verde :)-1
Grătar la iarbă verde :)-2
Grătar la iarbă verde :)-3
Grătar la iarbă verde :)-4
Grătar la iarbă verde :)-5
Grătar la iarbă verde :)-6
Grătar la iarbă verde :)-7

COMENTARII (19)

madi_marin

madi_marin 1

03.05.2012, 21:35

delicios!

Alinutza80

Alinutza80 1

03.05.2012, 21:51

bunnnnnnnnn

mena29

mena29 1

04.05.2012, 22:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!