Gratin cu cartofi cu branza Reblochon

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 26 Ian 2019 | 2593 vizualizari

 

Imposibil de mers la munte in Franta fara sa mancam o tartifleta.
Iata deci o reteta rapida de tartifleta, facuta la munte in timpul vacantei de iarna la ski.
Cum n-aveam cuptor am facut-o repede si simplu la cuptorul cu microunde, la pozitia grill.
Tartifleta este renumita ca si mâncarea schiorului foaaaarte flămând.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/01/gratin-cu-cartofi-cu-branza-reblochon.html

 

INGREDIENTE

  • 240 g de branza reblochon
  • 8 cartofi
  • 200 g bacon taiat bucatele
  • 2 cepe mijlocii
  • 1 catel mare de usturoi
  • 200 ml de smantana
  • sare, piper
  • 2 linguri ulei
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin cu cartofi cu branza Reblochon:

Fierbeti cartofii întregi. Se curata si se taie in cuburi sau felii.

Se pune baconul la prajit in 2 linguri de ulei, se adauga ceapa tocata si usturoiul taiat marunt.

Gatiti impreuna 10 minute. Puneti cartofii taiati , sare si piper si reveniti-i pe toate partile.

Adăugați smantana, amestecati, lăsați cartofii sa se înrobeasca 2-3 minute înainte de a transfera totul într-un vas de copt.

Taiati Reblochon-ul în două si inca o data in doua pe direcția grosimii. Puneți-l peste cartofi.

Dati la microunde timp de 10-15 minute in pozitia grill.

Serviti cu o salata verde sau cu muraturi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin cu cartofi cu branza Reblochon" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Copanele cu cartofi la cuptor