Gratin de cartofi si carne argentinian

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 14 Mai 2017 | 2949 vizualizari

 


 
Dupa reteta Pastel de Pollo -Gratin de pui argentinien, va propun o varianta cu carne de porc.
Este un fel de mancare familial foarte des intalnit pe site-utile de bucatarie din Argentina. Pe bune dreptate, caci este un fel de mancare complet; cartofi, legume carne...totul gratinat cu smantana.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/05/pastel-de-cerdo-y-batatas-gratin.html

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de cartofi
  • 2 cotlete frumoase de porc
  • 150 g de mazare ( proaspata, curatata si congelata)
  • 2 cepe esalota
  • 10 rosii cherry
  • 2 linguri bulion de rosii
  • 1 lingura pudra fond de vitel (sau un 1 cub Knorr )
  • 10 cl de vin alb
  • 15 cl apa fiarta
  • 25 cl de smantana
  • 60 g de cascaval ras
  • 2 linguri ulei
  • 3 felii subtiri de bacon afumat
  • cimbru, dafin
  • sare, piper, boia de ardei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de cartofi si carne argentinian:

Fierbeti cartofii în apă cu sare. Se lasa sa raceasca, se curata de coaja si se taie felii. 

Intre timp, puneti la prajit cotletele de porc intregi, intr-o tigaie in uleiul fierbinte. 

Se curata si se taie marunt ceapa esalota. Taiem rosiile in 2.

Se scoate carnea si punem la prajit ceapa.

Adaugati carnea taiata bucatele si vinul alb.

Puneti mazarea si rosiile taiate.

Adaugati pudra de vitel diluata in apa fiarta, cimbru, dafin, bulionul de rosii si amestecati.

Puneti sare si piper, boia de ardei si amestecati timp de 8-10 minutes.

Intr-un vas de copt uns, puneti un strat de cartofi si peste el 2 linguri de smantana, sare si piper.

Varsati apoi amestecul carne-legume si puneti deasupra restul de cartofi.

Presaram sare si piper peste cartofi, acoperim cu smantana si cu branza rasa.

Decorati cu feliile de bacon afumat.

Se coace la 200 ° C, timp de aproximativ 20 -25 minute, până când brânza este frumos rumenita. 

Se serveste fierbinte simplu sau cu o salata verde.

Este si mai bun a 2a zi, reincalzit.

TIPS-URI

1

Este si mai bun a 2a zi reincalzit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de cartofi si carne argentinian" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Catalina L 1

16.05.2017, 09:16

kytz- poti pune ce carne vrei : pui, porc, curcan.... dupa dorinta

Ancutsa 1

17.05.2017, 10:42

Arata tare bine!

oanapl 1

17.05.2017, 16:38

Ce bunatate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi aurii cu rulada din piept de curcan