Gratin de dovlecei si morcovi

de Catalina L in Mancaruri de legume, 31 Mar 2020 | 1911 vizualizari

 

O reteta de legume cu un pic de faina de naut.
Am pus un pic de branza frantuzeasca si am acompaniat-o de un sos cu iaurt. 
 
https://www.blogulluicatalina.com/2020/03/gratin-de-dovlecei-si-morcovi-fara.html
 

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei bio
  • 2 morcovi bio
  • 3 linguri faina de naut
  • 2 oua
  • 60 gr de branza cu mucegai 'Bresse Bleu'
  • rosii cherry
  • ierburi de Provence
  • boia de ardei
  • 2 linguri ulei
  • sare si piper

Pentru sos:

  • 1 iaurt grec
  • 1 catel de usturoi
  • 5 foi verzi de menta
  • sare, piper
  • boia de ardei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de dovlecei si morcovi:

Incalziti cuptorul la 180°C.

Spalati si curatati legumele.

Dati pe razatoare dovleceii si morcovii.

Amestecati legumele rase cu faina de naut si cele 2 oua.

Puneti sare, piper, boia de ardei si ierburi aromatice.

Varsati compozitia  intr-o forma unsa - 20/20 cm.

Taiati branza bucatele si puneti-o deasupra.

Decorati daca doriti si daca aveti cu rosii cherry.

Varsati un pic de ulei deasupra si dati la cuptor timp de 35-40 minute.

Pregatiti sosul.

Amestecati iaurtul cu usturoiul pisat si foile de menta taiate marunt.

Puneti sare si boia de ardei, amestecati si dati la rece.

Serviti cald cu sosul rece.

 

https://www.blogulluicatalina.com/2020/03/gratin-de-dovlecei-si-morcovi-fara.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de dovlecei si morcovi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancarica de dovlecei, cu ardei si rosii