Gratin de vinete

de susu in Mancaruri de legume, 24 Iul 2013 | 7824 vizualizari

 

o minunatie a iesit, o mancare usoara si sanatoasa

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mari
  • 3 rosii mari coapte
  • 1 capatana de usturoi
  • ulei de masline pentru calit
  • 250 gr telemea de capra
  • 80 gr parmezan ras
  • 100 gr telemea veche de oaie
  • 5 oua
  • busuioc proaspat
  • vegeta
  • 1 lgt curry
  • 1 lgt boia dulce
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de vinete:

Vinetele se taie felii nu foarte subtiri si se pun pe gratar sau se frig in tigaie, eu le-am pus pe gratar. Se intorc de vreo doua ori sa nu se arda dupa care cand sunt gata se pun pe un platou, se presara putina vegeta si se acopera. O parte din usturoi se toaca marunt si restul se da prin presa si cativa catei se zdrobesc cu lama unui cutit. Rosiile se oparesc si se decojesc.

Se incinge uleiul, se caleste putin usturoiul fara sa se arda si se adauga rosiile tocate marunt. Dupa cateva minute adaugam busuioc tocat, condimentele si potrivim de sare. Lasam sa scada putin si sa se ingroase sosul. Branza de capra se sfarama, batem ouale impreuna cu parmezanul si telemeaua de oaie se da prin razatoarea mica.

Asezam intr-un vas termo vinetele, deasupra rosiile distribuite uniform apoi branza de capra, telemeaua si presam putin cu lingura sa intre bine printre vinete. Urmeaza ouale batute si dam la cuptor pentru 40 de minute pana se rumeneste deasupra.

Sunt nemaipomenite caldute dar si reci.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gratin de vinete 247110
retete culinare - Gratin de vinete 247111
retete culinare - Gratin de vinete 247112
retete culinare - Gratin de vinete 247113
retete culinare - Gratin de vinete 247114
retete culinare - Gratin de vinete 247115
retete culinare - Gratin de vinete 247116
retete culinare - Gratin de vinete 247117
retete culinare - Gratin de vinete 247118
retete culinare - Gratin de vinete 247119

COMENTARII (11)

LUK 1

26.07.2013, 11:28

sunt mare fan vinete!o sa incerc reteta ta

sabiradu 1

09.08.2013, 08:57

O reteta super faina,arata delicios Susu !!

susu 1

12.08.2013, 14:09

atat de buna a fost ca am mancat 1/2 tava odata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55