Bastonase de dovlecei si morcovi la cuptor

de Catalina L in Mancaruri de legume, 12 Iun 2020 | 2831 vizualizari

 

Sosul Marinata/Sos Chermoula cu patrunjel este excelent pentru a asezona mancarea.
De data aceasta am facut un amestec de arpagic, patrunjel si busuioc.
Am mixat totul cu ulei de masline, un pic de concentrat de rosii, sare groasa, usturoi si am  parfumat cu chimen pudra si paprika.
Am testat imediat caci aveam dovlecel si morcovi si am facut bastonase la cuptor.
Le-am inrobat intr-o faina speciala cu seminte si cu un indice glicemic scazut.
Daca doriti ca mine sa aveti o reteta cu putini carbohidrati puteti folosi pudra de migdale si amesteca cu seminte de susan sau de floarea soarelui .
Daca nu folositi faina normala + semintele dorite.
https://www.blogulluicatalina.com/2020/06/bastonase-de-dovlecei-si-morcovi-la.html

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei mici bio
  • 2 morcovi bio
  • 2 linguri de sos chermoula
  • (ingrediente : patrunjel, arpagic, busuioc, 2 catei de usturoi, 1 lingurita sare marina, 1 lingura concentrat de rosiii, 3 linguri ulei , chimen, paprika)
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri faina low carb cu seminte
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bastonase de dovlecei si morcovi la cuptor:

Pregatiti sosul din ierburi. 

Spalati si mixati ierburile cu usturoiul , sarea, uleiul si bulionulde rosii. Asezonati.

Spalati si curatati legumele (daca sunt bio puteti lasa coaja).

Taiati-le bastonase.

Intr-un castron amestecati marinata, uleiul si faina low carb. Puneti bastonasele de legume si inrobati-le in acest amestec.

Depuneti bastonasele pe o placa acoperita de hartie de copt.

Dati la cuptorul incalzit la 210°C timp de 16 minute.

Serviti cu un sos alb : 3 linguri de branza batuta (sau iaurt), 1 lingura zeama de lamaie , sare, boia de ardei si patrnjel tocat.

Foarte bune, nu sunt crocante ca cartofii prajiti dar sunt mult mai sanatoase. 

Fara sosul alb aveti o reteta buna de post.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bastonase de dovlecei si morcovi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume