Guacamole

de Lia_ in Salate, 21 Ian 2014 | 8978 vizualizari

 

Mai demult, cand am mancat pentru prima data avocado, era unul necopt si nu mi-a placut. De atunci l-am ignorat ca posibilitate de a-l include in vreun meniu. De Craciun am primit fructe columbiene printre care si un avocado cu care trebuia sa fac ceva. Am ales Guacamole pentru simplitatea retetei, pentru ca se face repede si pentru ca Vio_dreams spunea ca seamana la gust cu salata de vinete. Imi place foarte mult aceasta salatica mexicana. Am preparat-o inca de 3 ori de atunci. Ne place sa o mancam cu lipii. Sa il lasati sa se coaca bine, fie si o saptamana daca este nevoie. Zeama de lamaie este important sa nu fie putina.

 

INGREDIENTE

  • 2 avocado copt bine obligatoriu (eu am avut numai unul si au rezultat maxim doua portii)
  • 1 rosie
  • 1 ceapa mica
  • cateva fire de patrunjel
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • praf de chilli
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guacamole:

Inainte de a desface avocado, pregatesti legumele.

1.Taie cubulete marunte rosia si ceapa, toci si patrunjelul.

2.Storci lamaia intr-o ceasca/bol.

3.Apoi desfaci avocado. Eu acum am invatat sa desfac avocado dupa tutorial. Va arat si voua celor care abia acum va imprieteniti cu avocado.

-Cu un cutit ascutit, taie pe lung, pe mijloc, pana la sambure fructul.

-Roteste partile la 90 de grade. Daca fructul e bine copt, asta e cea mai simpla treaba.

-Infige cutitul in sambure si roteste. Daca este copt, iese imediat, altfel, adera.

4.Scobesti miezul de la avocado. Mai usor este cu ustensila de portionat inghetata pentru ca acest clestele are marginile ascutite si ajuta sa iasa imediat miezul din caus

5.Il pui intr-un vas si repede adaugi zeama de lamaie peste el ca sa nu oxideze.

6.Pasezi miezul de avocado cu furculita, eu cel mai bine am putut cu pasatorul manual de cartof, se poate si cu cel electric, desigur.

7.Pui peste pasta de avocado legumele maruntate, nu mai pasezi nimic, doar omogenizezi impreuna sarea si praful de chilli.

8.Daca este nevoie mai adaugi putina zeama de lamaie.

DECORARE

Am asezat in vasul de servit cu clestele de ingetata. Am decorat cu praf de chilli, putin patrunjel tocat, ramurica de patrunjel si cubulete de rosie.

Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Avocado, ca si bananele verzi se coc mai repede daca sunt tinute in hartie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guacamole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pasta de avocado cu rosii