Guguluf cu cacao si visine

de MotanLaOale in Mancare copii, 12 Iul 2019 | 2182 vizualizari

 

"Meniu copii"

 

INGREDIENTE

  • 10 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 6 linguri ulei
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 500g visine
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu cacao si visine:

Visinile din congelator se lasa la dezghetat intr-o sita.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se intaresc.

Se adauga zaharul treptat si se mixeaza in continuare pana se intareste.

Se adauga zaharul vanilat si treptat uleiul si se mixeaza bine.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca cu o spatula pana la omogenizare.

O jumatate din compozitie se pune intr-un castron si se amesteca cu cacaoa cu o spatula pana la omogenizare.

Forma de guguluf se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.

In forma de guguluf se pune compozitia cu cacao si se presara visine.

Se toarna compozitia alba si se presara visinele.

Se introduce in cuptorul preancalzit la 180 grade pentru 30-40 minute pana este facut si rumenit putin deasupra.

Se face testul cu scobitoarea.

Se lasa sa se raceasca 10-15 minute, se scoate din forma si se lasa sa se raceasca complet.

Se poate orna dupa dorinta cu diverse glazuri, frisca, ducceata....

Eu am presarat putin zahar pudra.

Se taie si se serveste!

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu cacao si visine" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ursuleti cu aroma de vanilie